Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@MatiK u mnie to raczej przypadek niż wyczucie estetyczne :P ale może źle nie będzie...

Wiem jedno czarne tło rządzi!!! :)

_20170402_113737.thumb.JPG.61249798bbfeef2fa4c67b11613755cc.JPGreceived_1357055071048821.jpeg.c734365ad59d51b3ac30b78448a8dc6d.jpegreceived_1357055157715479.jpeg.93f232471a26507af9f23c95f3cd8555.jpeg

Po klejeniu zostały białe smugi które zniknęły po 24h 

Folia Orocal klejona na mokro

Magiczna mikstura to kranówka + 2 krople płynu do naczyń (najtańszy bez dodatków typu balsam do rąk itp.)

• Dziękuję 1
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
23 minuty temu, szczep85 napisał:

Folia ma jeden największy minus odbija się w niej wszystko. Chyba że nakleiłeś matową od środka ?

Ja tam nie zauważyłem różnicy w postaci mniejszego odbijania po przesiadce na spienione PCV- liczyłem na poprawę, a lustro takie samo. Dlatego teraz powróciłem do czarnej folii- moim zdaniem lepsza głębia czerni i lepiej wygląda, a jak porośnie glonem to i mat będzie. Jedyna przewaga pcv to to, że można bezpieczniej kamień oprzeć :P

Opublikowano
32 minuty temu, bakus_44 napisał:

Ja tam nie zauważyłem różnicy w postaci mniejszego odbijania po przesiadce na spienione PCV- liczyłem na poprawę, a lustro takie samo. Dlatego teraz powróciłem do czarnej folii- moim zdaniem lepsza głębia czerni i lepiej wygląda, a jak porośnie glonem to i mat będzie. Jedyna przewaga pcv to to, że można bezpieczniej kamień oprzeć :P

Potwierdzam. Zamontowałem czarne PCV w przekonaniu, że nie będzie lusterka co okazało się mitem. Odbicie otoczenia poza akwarium będzie zawsze wtedy, gdy będzie owo otoczenie oświetlone np. jeśli siedzimy w pokoju przy zapalonym świetle. Odbić nie ma kiedy w pomieszczeniu jest ciemno a jedynym źródłem światła jest światło z akwarium. Tak więc czy folia z tyłu, czy pcv wewnątrz schemat ten sam.

• Dziękuję 1
Opublikowano

Dzięki panowie ;)

Wszelkie podpowiedzi mile widziane :)

@AndrzejWalb co masz na myśli?  

Myślę nad dodaniem paska led w tylnej części zbiornika, ale skierowanym pod kątem w przód, tak żeby nie oświetlał tła a wyeksponował kamienie...