Andrzej Głuszyca Opublikowano 9 Sierpnia 2017 #21 Opublikowano 9 Sierpnia 2017 2 godziny temu, patec napisał: Mam trochę pytań co do rozwiązań, czy można tutaj czy zakładać nowe tematy w odpowiednich działach? ..temat aranżacji i szczegółów jej tworzenia wydzieliłem. Raz ,ze dla porządku , dwa innym będzie tam łatwiej trafić i ewentualnie wzorować się. Akwa masz super wkomponowane. Miejsce wydzielenia w linku poniżej:
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. patec Opublikowano 22 Maja 2018 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. #22 Opublikowano 22 Maja 2018 W końcu projekt prawie zakończony. Ryby pływają od 9 maja. Obsada zakupiona w Malawianie: Pseudotropheus acei Luwala - 22 szt Chindongo saulosi - 22 szt Cynotilapia pulpican afra white top - 10 szt Metriaclima estherae red red - 10 szt Chindongo socolofi - 10 szt Iodotropheus sprengerae makokola red - 10 szt Filtracja narurowa: 4 x mechanik, 4 x biologia (matrix+ceramika), 2 x Purolite Ogrzewanie: brak - jest póki co cały czas 25-26 stopni C Oświetlenie: belka z taśm led LED line 300 SMD 5630 SAMSUNG 10000-12000K oraz LED line 150 SMD 5060 RGB na sterowniku Romka Tło: czarna płyta HIPS Póki co brak falownika, zobaczymy co dalej. 14
Robson79 Opublikowano 22 Maja 2018 #23 Opublikowano 22 Maja 2018 Powiem Ci, że akwarium prezentuje się bardzo fajnie; klimatycznie... Kawał dobrej roboty...?
bakus_44 Opublikowano 22 Maja 2018 #24 Opublikowano 22 Maja 2018 No, nareszcie. Gratuluję, wygląda całkiem nieźle
sebol Opublikowano 22 Maja 2018 #25 Opublikowano 22 Maja 2018 Good job można by powiedzieć Fajnie to wszystko wygląda:)
TOMKUD Opublikowano 22 Maja 2018 #26 Opublikowano 22 Maja 2018 jestem pod wrażeniem , daj więcej fotek , również od pomieszczenia technicznego , jeśli możesz , wszyscy jesteśmy ciekawi
patec Opublikowano 23 Maja 2018 Autor #28 Opublikowano 23 Maja 2018 Dzięki za miłe słowa. Co do pomieszczenia technicznego to nie do końca jest skończone. Brakuje jeszcze maskowania stelażu i zabudowa szafek oraz trzeba skończyć elektrykę bo póki co wisi wszystko Ale ok, coś pokażę. Wejście za akwarium chciałem maksymalnie zamaskować dletego są takie drzwi: Nad akwariuk jest duża pólka na graty domowe. Samo akwarium zamknięte jest 3 płytami z twardego pcw przesuwanymi w plastikowych profilach. W razie potrzeby można je całkowicie wyjąć. Natomiast pod spodem połowę miejsca również wygospodarowałem na mini spiżarkę, docelowo maja być tam szuflady. Przechodząc do meritum, druga połowa to miejsce na narurowca. Przyznam, że było go ciężko wcisnąć w to miejsce, ale się udało. Cała wnęka jest wykafelkowana a w podłodze jest kratka odpływowa, także korpusy narurowca mogę odkręcać nie zważając na lejącą się wodę. Jest też pętla podłogówki, ale nie wiem czy zostanie wykorzystana z racji tego, że póki co temperatura utrzymuje się na odpowiednim poziomie, w zimie też podejrzewam, że będzie ok bo żona lubi ciepełko więc w domu będzie ciepło. To chyba tyle tak z grubsza. 6 1
severall Opublikowano 23 Maja 2018 #29 Opublikowano 23 Maja 2018 Jest MOC :). Rozwiązanie z kratką to sprytnie przemyślane. U mnie też szykuje się podobny projekt ale o tym nie tu i teraz. Jak sprawuje się obsada? Można prosić o jakieś video? 1
patec Opublikowano 24 Maja 2018 Autor #30 Opublikowano 24 Maja 2018 23 godziny temu, severall napisał: Jak sprawuje się obsada? Póki co nie ma żadnych problemów. Jeden samiec Chindongo saulosi już się wybarwia, drugi zaczyna. Tak samo Cynotilapia pulpican. Wszystkie Chindongo socolofi siedzą prawie cały czas pomiędzy skałami. Reszta raczej neutralna. Jeszcze za krótki czas są u mnie, także za wiele powiedziec nie mogę.
Rekomendowane odpowiedzi