Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 minut temu, Merlot napisał:

Przemku bardzo dobra wiadomość :) moze kiedyś uda się wspólnie jakiś artykuł o tych gatunkach zrobić :)

Co wie głowy to nie jena🙂. Przyda się na pewno do naszej skarbnicy👍. Bardzo niewielu jest miłośników zarówno Tropheopsów jak i Melanochromisów. Niewiele też informacji na ich temat. 

Opublikowano
5 minut temu, przemo-h napisał:

Co wie głowy to nie jena🙂. Przyda się na pewno do naszej skarbnicy👍. Bardzo niewielu jest miłośników zarówno Tropheopsów jak i Melanochromisów. Niewiele też informacji na ich temat. 

Zaczynasz z restartem czy do obecnej obsady dolaczasz? 

Opublikowano
14 minut temu, Merlot napisał:

Zaczynasz z restartem czy do obecnej obsady dolaczasz? 

Dołączą do reszty z tego, co pozostało po rewolucji z mieszkaniem. Udało mi się przetrzymać Maisony, Cynotilapie aurifrons Luwino Reef i kulfony chilumba u przyjaciela. Jeszcze przez jakiś czas będę miał zamieszanie zanim postawię docelowy zbiornik, ale teraz mam z górki. 

Opublikowano
22 minuty temu, przemo-h napisał:

Dołączą do reszty z tego, co pozostało po rewolucji z mieszkaniem. Udało mi się przetrzymać Maisony, Cynotilapie aurifrons Luwino Reef i kulfony chilumba u przyjaciela. Jeszcze przez jakiś czas będę miał zamieszanie zanim postawię docelowy zbiornik, ale teraz mam z górki. 

Jestem bardzo ciekaw jak "nowi" z Maisonem sobie poradzą :)

Opublikowano
8 minut temu, Merlot napisał:

Jestem bardzo ciekaw jak "nowi" z Maisonem sobie poradzą :)

Maison jest szeryfem, ale sam jestem ciekawy jak to w tym składzie będzie funkcjonować. 

Opublikowano
18 minut temu, przemo-h napisał:

Maison jest szeryfem, ale sam jestem ciekawy jak to w tym składzie będzie funkcjonować. 

Duża różnica wielkości będzie? 

Opublikowano
Teraz, Merlot napisał:

Duża różnica wielkości będzie? 

Loriae i Tropheopsy okazały się większe. Samce mają 10cm bankowo. Maisona mierzyłem i ma 11,5 cm. Labeotropheus trewavasae Chilumba O morph jest podobnych gabarytów do Maisona, ale nie stawiał się do tej pory. Samiec standardowy ma ok. 7cm. Jak by tego było mało to przywiozłem jeszcze parkę tych kulfonów z samcem MC, który jest równy samcowi O i Maisona. Cynotilapie mnie zaskoczyły. Te są jeszcze młodziutkie i do kolosów się ogólnie nie zaliczają, ale charakterne też są. Na pewno nie polecił bym nikomu do małych zbiorników. 

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Może spróbuj zrobić delikatne przejście na drugim planie między gruzowiskiem lewym i prawym. Tak żeby nie było takiego wyraźnego odcięcia.Nawet niech w środku na drugim planie te kamienie będą ledwo wystawały spod piasku.

• Lubię to 1
  • Dziękuję 1