Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 godzin temu, JemioloSeba napisał:

Na razie stoi mały pojemniczek i przez noc ledwo na dnie jest woda. Poczekam kilka dni co będzie bo może samo przejdzie.

Jak tak niewiele kapie to z dużym prawdopodobieństwem za parę dni zajdzie kamienim i po kłopocie.

Opublikowano
4 godziny temu, JemioloSeba napisał:

Teraz mając porównanie to Jebao (Jecod) hałasuje jak kombajn.

Już wiesz dlaczego nadal uważam za pomylony pomysł używanie tego typu pompy w narurowcu. Jedyna słuszna jak na razie droga to pompa CO ;-)

Opublikowano
3 godziny temu, stan napisał:

Już wiesz dlaczego nadal uważam za pomylony pomysł używanie tego typu pompy w narurowcu. Jedyna słuszna jak na razie droga to pompa CO ;-)

Tym bardziej, że zakup IBO Beta 25/60 to koszt w granicach 280zł z przesyłką i wygląda na to, że to dobra alternatywa dla Grundfosa.

Opublikowano

Ja za swoja IBO 25/60 dalem okolo 250 zl z przesyłką, działa wyśmienicie i w końcu stałem się mniej nerwowy bo od dct-4000 zaczęły mi się samoloty i odkurzacze śnić Szkoda, że wcześniej nie wszedłem w narurowca oszczędził bym kasę, słuch i nerwy.

Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Oj i ja powoli zaczynam żałować że nie analizowałem narurowca czytając Wasze posty. Ta DCS 4000 doprowadza mnie do szału! Sorry za OT. Ale czy do zasysu muszę mieć dziurę w dnie?

Opublikowano
1 minutę temu, JemioloSeba napisał:

Nie musisz. Mało kto ma dziury w dnie :)

Zasysu jak w filtrze kubełkowym.

Dzięki wielkie za info.

Ehh Seba chyba będę znowu Cię męczył na tel ;)

Opublikowano
46 minutes ago, JemioloSeba said:

Zmordowałem dziś sekcję biologiczną. Dwa korpusy na ceramikę i bypass gdyby mocno głuszyło przepływ. Woda wpływa od dołu zdjęcia.

1484048784343-536297323.jpg

Skoro się już zdecydowales zamontowac bypass, mogles od razu wrzucic 3 korpus i miec z glowy. Udowodnione już wczesniej, ze dziala. 

Opublikowano

Ale tym sposobem zajmuje mniej miejsca a 3 korpusy z biologią to zbyteczność (udowodnione już wcześniej :P

Przepływ przez ten układ też nie będzie niczym zakłócony i wykorzystam pełną moc pompy.