Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wygodnie było wciskać przycisk i odpowietrzać korpus. Widzę, że nie będzie to już tak łatwe :/ Wiadro, śrubokręt, zapowietrzanie... Czy na pewno dobrze robię przechodząc na narurowiec :) Teraz tylko gąbkę trzepnę raz na 3 tygodnie.

Opublikowano
1 minute ago, JemioloSeba said:

Wygodnie było wciskać przycisk i odpowietrzać korpus. Widzę, że nie będzie to już tak łatwe :/ Wiadro, śrubokręt, zapowietrzanie... Czy na pewno dobrze robię przechodząc na narurowiec :) Teraz tylko gąbkę trzepnę raz na 3 tygodnie.

No troche się zapaliles na tego narurowca hehe, mysle ze to troche bedzie jak w tym przyslowiu, ze z deszczu pod rynne...zmiany nie zauwazysz raczej. Jesli kaseciak Ci dziala i nie masz zadnych problemow, to ja osobiscie bym doradzil nie kombinowac i nie wydawac kaski na marne. Skoro cos dziala, to nie ma co zmieniac. 

Opublikowano
40 minut temu, eljot napisał:

Tak, bo jak ją pompą spuszczę to mi się lubi zapowietrzyć.

A to nie było pytanie tylko stwierdzenie ;-)

10 minut temu, JemioloSeba napisał:

Sebastian mając kranik spustowy przed pompą nie potrzeba Ci śrubokręt. Wymienisz wkład mechaniczny, zalewasz go całego wodą i wkrecasz w układ. Robisz tak odrazu ze wszystkim korpusami. Następnie odkrecasz zawor przed korpusami, a potem odkrecasz kran przed pompą. Odpowietrza się układ i włączasz pompę. 

• Dziękuję 1
Opublikowano

Hej

Możliwe że moje obrazki wzbudzą wyobraźnie. Jestem w trakcie swojego narurowca prawie mam finisz (fotorelacja będzie jak skończę), ale może coś się przyda i dla Ciebie.

Jak już niektórzy wiedzą mam hujwela 260 i szafka nie grzeszy wielkością. Do dyspozycji mam w szafce sekcje o długości 30 cm i 35 cm czyli cały narurowiec ma się zmieścić.

Spływ i wytrysk 32mm, korpusy 3/4. do korpusów kształtka przejściówka 32-25x3/4" na to pięknie wchodzą kolana 32 co daje zaoszczędzone centymetry.

Jeżeli lecisz w 32 mm to pięknie masz wyjście na pompe poprzez przejściówka gz 40-31x1''.

Dlaczego 32 mm ano dlatego ze mam dużo kolan to powiedzmy mniej tlumi przeplyw, a 2 zaoszczedzone cm.

Kilka fotek z postępu prac.

20161223_194139.jpg

20161227_212432.jpg

20161227_212719.jpg

Opublikowano

Nie da się ukryc ze Twoje natchnienie na plastik z korpusu 3/4 na rure 32 to uratowalo mnie w szerokosci.

Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

A nie możecie sobie śrubki wykręcić i dobrać taką samą ale z łbem sześciokątnym, aby łatwo można było kluczem podejść? Albo z otworem pod imbus?

Wysłane z telefonu