Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1 minutę temu, stan napisał:

Eljot przecież wody z korpus nie wylewasz odrazu pod filtrem do wiadra ;-). Po czasie nie polecam korpusów z tymi czerwonymi dydkami. Przepuszczają i lubią zasysac powietrze. 

Stasiu ale jak odkręcę to mi zawsze coś poleci dodatkowe łapa mi się trzęsie ze starości ;) . Chodziło mi o budowę i sposób mocowania a czerwone cycki są do d... ;) 

Opublikowano
4 minuty temu, eljot napisał:

Spuścisz z rurek ale nie z korpusów.

Korpusy odkręcam a woda (większość) zostaje w nich... ?

2 minuty temu, eljot napisał:

. Chodziło mi o budowę i sposób mocowania a czerwone cycki są do d... ;)

Dajcie jakiś link do lepszych i sprawdzonych bo już prawie zamówiłem z czerwonym dzyndzlem a tu takie kwiatki czytam.

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, JemioloSeba napisał:

Polecam te http://allegro.pl/korpus-narurowy-wf1-ust-m-i6126693468.html miałem w kuchni pod baterią i są lepsze od tych co pokazałeś, teraz mam takie jak z twojego linku  ale bez cycków bo te lubią zapowietrzać układ.

Edytowane przez eljot
  • Dziękuję 1
Opublikowano (edytowane)

Ty Sebastian młody jesteś nie jak Eljot to Ci cała woda w korpusie zostaje ;-) 

Słabość tego dzyndzla ujawnia się przy mocnej pompie :-)

Spoko są każde byle były tanie i bez dzyndzla. No i te co pokazał Eljot kilka postów wcześniej są pojemniejsze dzięki czemu więcej ceramiki Ci wejdzie. 

Edytowane przez stan
  • Dziękuję 1
Opublikowano
2 minuty temu, stan napisał:

ELJOT to Ci cała woda w korpusie zostaje ;-) 

Tak, bo jak ją pompą spuszczę to mi się lubi zapowietrzyć.

Opublikowano
5 minutes ago, eljot said:

Polecam te http://allegro.pl/korpus-narurowy-wf1-ust-m-i6126693468.html miałem w kuchni pod baterią i są lepsze od tych co pokazałeś, teraz mam takie jak z twojego linku  ale bez cycków bo te lubią zapowietrzać układ.

Kiedy kupowalem swoj korpus do purilitu mialem do wyboru jeden z korpusow tej firmy i ten który wybralem. Sprzedawca zajmuje się na co dzien montarzem, a sklep ma jedynie "zona miala co robić". Ze swojego doswiadczenia odradzil mi ta firme, mowil ze mial sporo reklamacji na nie po montazu. Oczywiscie zastosowanie u nas inne i pewnie nie byloby zadnego problemu, ale wspominam tylko co uslyszalem.

Opublikowano
5 minutes ago, eljot said:

Możliwe że trafiłem na dobry egzemplarz z pierwszych partii bo było to lata temu ;), jest jeszcze taki do wyboru http://allegro.pl/filtr-do-wody-narurowy-10-obudowa-korpus-1-i6569273907.html tańszy i nie ma cycka tylko śrubkę :) 

Cos mi się wydaje, ze ja wlasnie takie mam. Zadowolony jestem i faktycznie srubka jest nie cycek. Na srubke nie narzekam.

Opublikowano

No to jak zawsze mętlik w głowie. @stan Ty masz jakieś sprawdzone?

Teraz, Paulstick napisał:

Cos mi się wydaje, ze ja wlasnie takie mam. Zadowolony jestem i faktycznie srubka jest nie cycek. Na srubke nie narzekam.

Ja będę miał korpusy wysoko i ciężko ze śrubokrętem odpowietrzać... 

Opublikowano
1 minute ago, JemioloSeba said:

No to jak zawsze mętlik w głowie. @stan Ty masz jakieś sprawdzone?

Ja będę miał korpusy wysoko i ciężko ze śrubokrętem odpowietrzać... 

Sebastian u mnie jest jakies 5 cm moze. Uzylem koncowki-srubokreta do wiertarki..Polak potrafi :P.