Mortis Opublikowano 12 Grudnia 2016 #21 Opublikowano 12 Grudnia 2016 Internet zabija, klasykę. Pamiętam Krzysiek tą akcję z wydaniem papierowym czasopisma, ale niestety poklasku nie było zbyt wielkiego, niestety teksty typu, "po co to robić jak w internecie można znaleźć "... A szkoda gadać. Ale książka to inna bajka. Cytuj
pozner Opublikowano 12 Grudnia 2016 #22 Opublikowano 12 Grudnia 2016 (edytowane) Cytuj Rozumiem Krzysztof..ja tylko przestrzegałem przed tym co nie wolno aby nie wpaść w kłopoty:) Zgadzam się. To jest śliski temat i łatwo jest wpaść w kłopoty...całkiem niechcący. Edytowane 12 Grudnia 2016 przez pozner Cytuj
pozner Opublikowano 12 Grudnia 2016 #23 Opublikowano 12 Grudnia 2016 (edytowane) 32 minuty temu, Mortis napisał: Internet zabija, klasykę. Pamiętam Krzysiek tą akcję z wydaniem papierowym czasopisma, ale niestety poklasku nie było zbyt wielkiego, niestety teksty typu, "po co to robić jak w internecie można znaleźć "... A szkoda gadać. Ale książka to inna bajka. Nie ukrywam, że byłem trochę rozgoryczony i zawiedziony. Myślałem, że to będzie strzał w dziesiątkę, ale faktycznie, większość wydawnictw zwija druk papierowy i przestawia się na internet. Może w tym kierunku to zrobić? Pisemko internetowe ? Książka to też ciekawy pomysł, ale kto to wyda? Za ile? Ile egzemplarzy minimum trzeba zamówić? Kiepsko to widzę. Edytowane 12 Grudnia 2016 przez pozner Cytuj
yaro Opublikowano 12 Grudnia 2016 #24 Opublikowano 12 Grudnia 2016 Panowie - mamy dział artykuły klubowiczów, naprawdę by było super gdybyśmy raz na jakiś czas zamieszczali swoje artykuły. Cytuj
pozner Opublikowano 12 Grudnia 2016 #25 Opublikowano 12 Grudnia 2016 (edytowane) Z artykułami na forum nie wyjdziesz na zewnątrz. Chodzi o reklamę....popularyzację Edytowane 12 Grudnia 2016 przez pozner Cytuj
yaro Opublikowano 12 Grudnia 2016 #26 Opublikowano 12 Grudnia 2016 Tym bardziej z pismem nie wyszedł byś na zewnątrz, nikt nie dokładał by swoich pieniędzy do produkcji i kolportacji, należało by myśleć o pobieraniu opłat, a to już by podpadało pod działalność gospodarczą, której nam nie wolno prowadzić. Cytuj
pozner Opublikowano 12 Grudnia 2016 #27 Opublikowano 12 Grudnia 2016 Bardziej widziałem to jako rozdawanie na wystawach, wśród znajomych, w pracy. Jeśli nie rozdawanie, to pokazanie. Więcej treści jest w tym, niż w innym gadżecie. Nie ma co, temat jest abstrakcyjny. Cytuj
tom77 Opublikowano 12 Grudnia 2016 #28 Opublikowano 12 Grudnia 2016 Godzinę temu, pozner napisał: Nie ma co, temat jest abstrakcyjny. Jakby kiedyś miał szanse odżyć, to pamiętaj że jako miłośnik "papieru" - pomogę finansowo i treściowo (niestety bezzdjęciowo) Zresztą wiesz. 1 Cytuj
suricade Opublikowano 13 Grudnia 2016 #29 Opublikowano 13 Grudnia 2016 (edytowane) Kiedyś przerabiałam temat czasopisma przy okazji innego mojego hobby. Jest kilka dobrze opracowanych artykułów na ten temat https://www.google.com/search?q=jak+wydaćczasopismo&ie=utf-8&oe=utf-8&client=firefox-b-ab&gfe_rd=cr&ei=nMhPWLukArHi8Afi9ZigDQ Również na temat książek https://www.google.pl/search?q=jak+wydać+ksiązkę&ie=utf-8&oe=utf-8&client=firefox-b-ab&gfe_rd=cr&ei=G8lPWLPzB7Hi8Afi9ZigDQ&gws_rd=cr Wszystko wiąże się z wieloma kwestiami prawnymi i nie jest super proste, ale do przejścia.Z wydaniem internetowym sprawa jest łatwiejsza. Edytowane 13 Grudnia 2016 przez suricade Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi