Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pytanko , czym nagrać w miarę dobry filmik Mam conon 500d ale jeszcze nic nie nagrywałem ponieważ słyszałem że nie ma sensu .Czy jest sens kupić coś takiego   http://allegro.pl/biala-kamera-cyfrowa-canon-hf-r706-full-hd-i6626803522.html   

a może ktoś ma doświadczenie jak i czym nagrać względnie fajny filmik Chodzi oczywiście o filmik akwarium Z  góry dziękuje za odpowiedz

Opublikowano

Jak masz wydać 1000zł to lepiej odpuść, bo tą 500tką też dasz radę nagrać jak masz w miarę jasne szkiełko. Jeśli szukasz czegoś co ładnie nagrywa to raczej celuj w przedział 3000+ i ze statywu.

Ja korzystam z kamery sportowej. Moim zdaniem doskonały kompromis jakość do ceny. Używaną można już znaleźć za 1000zł, nowa 1900zł. I będzie miała ładniejszy obraz od tej z linku :) bo jak patrzę po samplach na YT to troszkę słabo jak na Handycama. Choć 1080p zamyka w 60 klatkach dla NTFS.

Zaletą sportówki poza jakością i szybkością jest jej uniwersalność i mnogość zastosowań.

Ostatnio miałem do testów dwie kamery, że tak powiem topowe i znane :).

Poniżej możesz zobaczyć film z tej która wypadła w testach lepiej:

Jeśli posiadasz dobry telewizor albo monitor minimum 2k, to proponuję oglądać w maksymalnej rozdzielczości 1440p/60fps - zobaczysz prawdziwą jakość obrazu.

• Dziękuję 1
Opublikowano

Z takiego filmiku bym był już zadowolony A jakim tel byście polecili  O to chodzi że mogę kupić sprzed w  hong kongu może nie jakiś wypas bo mi aż tak nie zależy ale średniaka w miarę tanio

Opublikowano
2 godziny temu, krzysiutoja napisał:

Witam mam pytanko , czym nagrać w miarę dobry filmik Mam conon 500d ale jeszcze nic nie nagrywałem ponieważ słyszałem że nie ma sensu .Czy jest sens kupić coś takiego   http://allegro.pl/biala-kamera-cyfrowa-canon-hf-r706-full-hd-i6626803522.html   

a może ktoś ma doświadczenie jak i czym nagrać względnie fajny filmik Chodzi oczywiście o filmik akwarium Z  góry dziękuje za odpowiedz

Ja jednak proponowałbym nagrać film i sprawdzić czy jakość będzie odpowiadająca Twoim oczekiwaniom. Canon 500d nagrywa w FullHD więc jakość powinna być ok. Canon też ma przewagę nad kamerami sportowymi typu GoPro , ze względu na to że możesz ustawić przysłonę , głębie ostrości itp. 

• Dziękuję 1
Opublikowano

Właśnie do tego doszedłem żeby spróbować tym aparatem  , Pleziorro podaj przykładowe z tych 3000 plus jeżeli byłbyś na tyle uprzejmy to sobie porównam ceny  bo tam może to kosztować z 300 dolarów to może bym się skusił

Opublikowano

Ostatnio miałem możliwość zabawy takim urządzeniem Sony FDR-AX33, polecał mi ją też niejaki Jaok z Pyta.pl 

Kamera bardzo zacna, bardzo ładnie leży w ręce. To jest praktycznie już pogranicze amatorskiej kamery a profeski. 

• Dziękuję 1
Opublikowano

Też jestem takiego samego zdania, że nie warto inwestować w kamerę za 1-2k zł mając lustrzankę z dość jasnym obiektywem. Do body 500d wystarczy dokupić stałkę 50 lub 35mm i do nagrywania baniaka będzie jak znalazł :) Oczywiście obowiązkowo statyw.

• Dziękuję 1
Opublikowano

I o takie odpowiedzi mi chodziło zobaczę ile ten  soniak tam kosztuje i się zastanowię a u siebie mam standardowy obiektyw spróbuje coś nagrać na nim A czy karta pamięci musi być jakaś specjalna Szczerze mówiąc to się na tym nie znam