eljot Opublikowano 28 Listopada 2016 #11 Opublikowano 28 Listopada 2016 19 minut temu, pozner napisał: Labidochromis chisumulae i Melanochromis interruptus. Trochę nie bardzo pod względem diety.
pozner Opublikowano 28 Listopada 2016 #12 Opublikowano 28 Listopada 2016 (edytowane) Ja tylko je wymieniłem, nie zestawiłem. Ale dodam, że przy zestawieniu też by nie było dużego problemu. Chisumulae jest wszystkożerny z przewagą mięsa, a interruptus jest wszystkożerny z przewagą roślinnego. Da się to pogodzić. Edytowane 29 Listopada 2016 przez pozner
Szwarc Opublikowano 30 Listopada 2016 Autor #13 Opublikowano 30 Listopada 2016 Dnia 28.11.2016 o 22:20, Bezprym napisał: Myślisz, starałem się upychać ryby o umiarkowanym terytorialiźmie gdzie się da. No to Szwarcuś masz zagwozdkę bo rybki , które podałem ładne są. Proponuję więc Saulosi i Perlmutt Saulosi i maingano Perlmutt Maingano Dialeptos Sprengerae Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka No dobra zdam się na Ciebie - tylko proszę konkretnie, które zestawienie Ty byś wybrał (według Ciebie najładniejsze) i ile sztuk (ile samców i samic z podanych gatunków). Tylko nie pisz, żebym wybrał sobie sam - pytam co Ty byś zrobił ?
egon44 Opublikowano 30 Listopada 2016 #14 Opublikowano 30 Listopada 2016 Ja u siebie w zbiorniku 100x40x50 mam Chindongo saulosi(dawniej Pseudotropheus) + Iodotropheus sprengerae... No i taki układ tobie bym zaproponował
Krzymor Opublikowano 30 Listopada 2016 #15 Opublikowano 30 Listopada 2016 Perlmutt i Maingano. Perlmutt to perłowe samce z żółtymi płetwami a samice dodatkowo z czarnymi pasami pionowymi. Maingano granatowo-czarne z błyszczącymi błękitnymi pasami poziomymi. U mnie układ jest następujący: dwa samce perlmutta i 5 samic oraz 3 samce i 5 samic maingano. Sprawdza się taki układ znakomicie choć ryby już dorastają i trzeba będzie trochę zredukować obsadę alnie nie ze względu na konflikty ale ilość ryb.
Bezprym Opublikowano 30 Listopada 2016 #16 Opublikowano 30 Listopada 2016 Trudny wybór,ogólnie to wybrałbym saulosi maingano perlmutt,bo te trzy gatunki ze sobą by ładnie kontrastowały uzupełniając się wzajemnie.Ograniczając się do dwóch to brałbym Maingano PerlmuttSaulosi. MainganoSaulosi tylko pod warunkiem że dobry jakościowo z 5 paskami.Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka
Szwarc Opublikowano 30 Listopada 2016 Autor #17 Opublikowano 30 Listopada 2016 (edytowane) 33 minuty temu, Bezprym napisał: Trudny wybór,ogólnie to wybrałbym saulosi maingano perlmutt,bo te trzy gatunki ze sobą by ładnie kontrastowały uzupełniając się wzajemnie.Ograniczając się do dwóch to brałbym Maingano Perlmutt Saulosi. Maingano Saulosi tylko pod warunkiem że dobry jakościowo z 5 paskami. Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka Jak możesz to opisz jeszcze proporcje, ile samców i ile samic z jakiego gatunku byś włożył do takiego akwa. No i jeszcze pytanie , jakie ewentualnie rośliny - o ile w ogóle dawać ? I jeszcze jedno nietypowe - czy do takiego akwa mogą być glonojady :o) - dzieci mnie męczą niemiłosiernie. Edytowane 30 Listopada 2016 przez Szwarc
Bezprym Opublikowano 30 Listopada 2016 #18 Opublikowano 30 Listopada 2016 Jeśli miałoby to byćPerlmutt Maingano to są to ryby o minimalnym terytorialiźmie więc próbowałbym wielosamcowo. Jakieś 15-16 sztuk wszystkich ryb. Pewnie będziesz i tak młodych po 10 12 sztuk kupował to zobaczysz co ci wyklaruje się. Maingano pewnie jeden samiec zostanie.Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka
Szwarc Opublikowano 30 Listopada 2016 Autor #19 Opublikowano 30 Listopada 2016 No nic dziękuję - zaczynam poszukiwania rybek. Chyba w piątek wybiorę się na giełdę do Wrocławia A co z tymi roślinami i glonojadami :o) ??
Bezprym Opublikowano 30 Listopada 2016 #20 Opublikowano 30 Listopada 2016 Glonojady out. Z roślinkami ryby sobie poradzą.Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi