Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

IMHO korzeni trochę za dużo ale głównie zastanawia mnie to, że nie przesłoniłeś kaseciaka, wali po oczach, a za to zasłoniłeś wlot do niego osłabiając jego działanie jako mechanika (przynajmniej tak to wygląda na fotce). 

Opublikowano
IMHO korzeni trochę za dużo ale głównie zastanawia mnie to, że nie przesłoniłeś kaseciaka, wali po oczach, a za to zasłoniłeś wlot do niego osłabiając jego działanie jako mechanika (przynajmniej tak to wygląda na fotce). 

Też się zastanawiam czy nie wyrzucę tego korzenia z prawej w drugim planie. Jeśli zaś chodzi o zasłonienie kaseciaka to problem jest taki że ma on 21cm głębokości a akwarium tylko 45cm wewnątrz więc żeby kamienie nie były zbyt blisko frontu to ciężko coś tam w ogóle było wsadzić :( Natomiast za tym dużym kamulcem obok kasety jest jakieś 8cm do tła więc mam nadzieję że falownik zdoła nagonić gówienka ;)
Opublikowano
6 godzin temu, led4grow napisał:

Natomiast za tym dużym kamulcem obok kasety jest jakieś 8cm do tła więc mam nadzieję że falownik zdoła nagonić gówienka ;)

Oby się udało :) 

Opublikowano

Prace dobiegają końca. ..

a9fd6a64f431a24622b9067849358dca.jpg

Dla zainteresowanych w kaseciaku z komora na TMBT wlot musi być dużo większy - obecnie mam 10x159mm i wydaje się ok.

Wyzwaniem też było stworzenie kosza na TMBT do tak małej komory 30x159 minus grzałka. Ciężko było dogiąć siatkę z oczkami 8x8mm. Trzeba zrobić min. 5mm mniejszą bo podkówki wystają przez siatkę i ciężko później upchać cały kosz do komory.

4262abb8ac02cbc94355ad3816b65f85.jpg

• Dziękuję 1
Opublikowano

ruszty w kaseciakach z takiej siatki robię od dawna i już 2 lata ani śladu rdzewienia. Bo jak ma rdzewieć jak jest ocynkowane.?

a jest jeszcze taka siatka ocynkowana i powlekana plastizolem - zielona więc baniak powinna przeżyć.

to pierwszy kaseciak uniwersalny :D wszystko mający - brawo.