Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam.

Nadszedł czas przedstawić mój nowy projekt 500 plus czyli akwarium o wymiarach 200x50x50. Czemu tylko 50h. otórz mieszkam w drewnianym domu, z drewnianą podłogą i dodatkowe 10cm wysokości to kolejne 100kg. więc lepiej spać spokojnie.

Szafka - płyta meblowa 18mm, blat 2x18mm wszystko razem sklejone i skręcone na konfirmaty - plecy 18mm, pozostaje tylko przykręcić fronty w ilości 3szt. a skrajne lewe i prawe części otwarte - szklane półki ala barek. Szafka stoi całą płaszczyzną na podłodze podklejone ma tylko filce meblowe w ilości 30szt.

IMG_20161027_201928.jpg

Tło - styropian 5cm .podkład wyryte groty, dodatkowo 5cm skały w najgrubszym miejscu ma jakieś 8cm a w najcięszym około 2cm. W tle zabudowany też turbo kaseciak. Całość wykończona CX5 i farbą akrylową czarna plus szara. Wzorowałem się na jednym z teł czeskiego producenta

20161103_000704.jpg20161103_233829.jpg

Pod kamienie jak i pod akwarium poszedł podkład panelowy ten piankowy 5mm

SAM_1530.JPG

Tak wygląda na dzień dzisiejszy tło zaszpachlowane na łączeniach po włożeniu do baniaka i pomalowane- kamienie to 60kg serpentynitu. Więcej nie chcę- wcześniej miałem gruzowisko

zdjęcie może nie powala ale brak górnego oświetlenia nad akwarium robi swoje. 

Jutro pójdzie żwir (wisełka) a w poniedziałek zamawiam formatki Pcv i tubondu na pokrywę.

Na razie to tyle

Edytowane przez jaras
błąd
Opublikowano

Widzę, że farby chyba Colours. Nie spiesz się z zalaniem wodą, daj im dobrze wyschnąć. Ja to zrobiłem za szybko i miałem wodę-mleko.
Czekam na efekt końcowy bo zapowiada się ciekawie.

Wysłane z telefonu

Opublikowano

zgadza się Colours, poprzednio też ich używałem i nic się nie działo. Jednak zalewanie dopiero za parę dni

Opublikowano

Kurcze. .. a myślałem że tło DIY tylko z pianki, a tu proszę - można łatwiej :) Czekam z niecierpliwością na podświetlenie i efekt końcowy