Paulstick Opublikowano 16 Listopada 2016 Autor #21 Opublikowano 16 Listopada 2016 Just now, Mortis said: Do Twojego zbiornika Maisona daj. Hara to wersja dla ubogich litrażowo. Swojego czasu ostro chorował na Maisona ale litraż nie pozwalał więc alternatywą była Hara. Zgadzam sie z Toba Mortis, ale mam sentyment do Har, a w dodatku ite ktore mam w tej chwili sa naprawde piekne, wyselekcjonowane z kilku tarel z mojej starej grupy F1.
Mortis Opublikowano 17 Listopada 2016 #22 Opublikowano 17 Listopada 2016 7 godzin temu, Paulstick napisał: Zgadzam sie z Toba Mortis, ale mam sentyment do Har, a w dodatku ite ktore mam w tej chwili sa naprawde piekne, wyselekcjonowane z kilku tarel z mojej starej grupy F1. No to w takim razie nie było tematu Jeśli to sentyment, a do tego jakościowo ryby świetne, to ta ryba musi być.
MatiK Opublikowano 18 Listopada 2016 #23 Opublikowano 18 Listopada 2016 (edytowane) Ja bym jeszcze zamiast Petricola zdecydował się na Synodontis Njassae... Edytowane 18 Listopada 2016 przez MatiK
Paulstick Opublikowano 18 Listopada 2016 Autor #24 Opublikowano 18 Listopada 2016 54 minutes ago, MatiK said: Ja bym jeszcze zamiast Petricola zdecydował się na Synodontis Njassae... Tylko dlatego, ze z Malawi, to mialbym sie decydwoac na 18 cm sumika? Dzieki, ale nie dzieki, wole grupe 6 mniejszych.
Paulstick Opublikowano 26 Grudnia 2016 Autor #26 Opublikowano 26 Grudnia 2016 (edytowane) Male uaktualnienie z racji, ze polowa obsady już jest, polowa w drodze. Ostateczny wybor: Metriaclima Msobo Magunga - WC para + F1 mlode dorosle ryby, 1+7 czyli na teraz 2+8. Po cichu licze, ze jedna z samiczek okaze się samcem i bedzie docelowo 3+7. Grupa już w zbiorniku. F1 Maisoni Reef - mlodziez, ale duza wystarczajaco na rozroznienie plci. 3+5 z planem redukcji do 1 najladniejszego(najspokojniejszego?) samca. Hodowca dowozi mi je w ten czwartek. F1 Metriaclima zebra gold Kawanga OB samice - 3+6. Zamowione, przyjezdzaja w styczniu. Pseudotropheus Acei Luwala - 9. Zamowione, przyjezdzaja w styczniu F1 Synodontis Petricola - 3 sztuki już plywaja w zbiorniku, powaznie się zastanawiam nad kolejnymi trzema, przefajne rybki. 4 gatunki mbuna, w tym spokojne toniowce. Maisoni reef nie ukrywam, ze fajnie by bylo miec 2-3 samce, ale bedzie to raczej nie realne. Dzieki za wszystkie porady i sugestie. Edytowane 26 Grudnia 2016 przez Paulstick 1
bobanr Opublikowano 27 Grudnia 2016 #27 Opublikowano 27 Grudnia 2016 9 godzin temu, Paulstick napisał: F1 Synodontis Petricola - 3 sztuki już plywaja w zbiorniku, powaznie się zastanawiam nad kolejnymi trzema, przefajne rybki. Gdzie je zakupiłeś?
Paulstick Opublikowano 27 Grudnia 2016 Autor #28 Opublikowano 27 Grudnia 2016 22 minutes ago, bobanr said: Gdzie je zakupiłeś? Hej Rafal. Ja w Anglii mieszkam, takze nie wiem czy adres bedzie pomocny, ale wydaje mi się, ze cichlidenstadl je ma od czasu do czasu, takze trzeba malawiana meczyc
MatiK Opublikowano 27 Grudnia 2016 #29 Opublikowano 27 Grudnia 2016 Są chociażby w zimowej ofercie w Tan-Mal
bobanr Opublikowano 27 Grudnia 2016 #30 Opublikowano 27 Grudnia 2016 (edytowane) 2 godziny temu, MatiK napisał: Są chociażby w zimowej ofercie w Tan-Mal Zanim zadałem pytanie to obejrzałem ofertę, lecz nie zauważyłem tych giętkozębów. Edit.. bo to pewnie siedzi w tanganice. Edytowane 27 Grudnia 2016 przez bobanr
Rekomendowane odpowiedzi