Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
7 minutes ago, darianus said:

50cm szerokości to mało na non mbune, wiem bo miałem w akwarium 180x50x60. Sugeruję zwiększyć do 60cm szerokości nawet kosztem wysokości. Nie będziesz żałował.

Właśnie problem jest taki że prędzej mógłbym zwiększyć wysokość niż szerokość, fizycznie nie zmieści mi się większe w szerokości niestety. Zgaduję w takim razie że lepiej byłoby coś dobrać z mbuny w moim przypadku?

Edytowane przez Radiowski
Opublikowano
6 godzin temu, darianus napisał(a):

50cm szerokości to mało na non mbune

A ja myślę, że spokojnie wystarczy. Miałem 180x55x50 i sporo gatunków non mbuny tam pływało. Od tych mniejszych do takich blisko 20cm. Tu kolega aż tak dużych nie planuje.

Co do obsady, to jeśli chodzi o mbunę, to bardziej pasuje yellow, ale myślę, że rdzawy też da radę. To bardzo elastyczna żywieniowo ryba. 

Jeśli będzie yellow, to raczej bez baenschi. Ten sam kolor. Chyba że Ci to nie przeszkadza.

Opublikowano
3 godziny temu, pozner napisał(a):

A ja myślę, że spokojnie wystarczy. Miałem 180x55x50 i sporo gatunków non mbuny tam pływało. Od tych mniejszych do takich blisko 20cm. Tu kolega aż tak dużych nie planuje.

Dla Auolonocar pewnie będzie ok. Mam porównanie bo miałem non mbune w 50cm a teraz mam w 60cm. Różnica jest ogromna i ja sobie nie wyobrażam non mbuny w 50cm ale to być może moje subiektywne zdanie.