Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 minut temu, egon44 napisał:

Zapewne samczyk saulosi zaczął dawać się we znaki innym rybom już w czasie podróży :D 

TO jest bardzo prawdopodobne, gdyż jak już otworzyłem woreczek, to już zaczynał się wybarwiać :D

Ale to chyba nic groźnego?

Opublikowano

A to ciekawe. A jak to zaobserwowałeś? ;) ...noktowizor? :) Oczywiście miałem na myśli absolutną ciemność (pojemnik transportowy), a nie zgaszone światło w akwarium, bo w takich okolicznościach u siebie też obserwuję pewną aktywność ryb.

Opublikowano
1 godzinę temu, luki174 napisał:

TO jest bardzo prawdopodobne, gdyż jak już otworzyłem woreczek, to już zaczynał się wybarwiać :D

Ale to chyba nic groźnego?

Bez obaw płetwy odrosną i będzie ok ;) 

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Cześć i czołem :D

Dość długo się nie odzywałem... Jak ktoś śledził forum, to zapewne wiecie, że miałem problem z rybkami, głównie Saulosi, która zapadły mi na Bloat a nie dałem odpowiednie silnych środków, w odpowiednie krótkim czasie, straciłem przez to aż 9 rybek tego gatunku ( :( ) Ale jak to mówią, człowiek uczy się całe życie :)

Wczoraj dotarła do mnie paczuszka od fish_magic z 12szt. Chindongo Saulosi, które zagościły w nowym domku. 'Starzy' domownicy (10szt. Iodotropheus Sprangeae Makakola Red i 1szt. Chindongo Saulosi) przywitały ich bez problemów(odpukać). Ściemniłem wczoraj oświetlenie, tak, że tylko się niebieskie świeciło,a dziś od rana już normalnie :)

Pływają wszystkie razem po całym akwarium.

Także poniżej przesyłam filmik z dzisiejszego wieczoru :) Rybki jeszcze mają nieco poobgryzane płetwy, ale jak i tamtym razem, za jakiś czas, wszystko powinno dojść do normy :)

Zapraszam do komentowania i oceny całego zbiornika, jak i rybek :)

Dodam jeszcze, że jakieś 3 tygodnie temu dołożyłem do akwarium Cyrkulator Jebao RW-8 i dopiero przy nim wiem, że żadne syfek już się mi za kamieniami nie chowa :D

Pozdrawiam, Łukasz

Akwarium

Opublikowano
Dnia ‎10‎.‎12‎.‎2016 o 22:38, egon44 napisał:

Krótko i na temat!!!

Akwarium ładne jak i rybki :D 

Dzięki :D

Z reszta, nieco mi pomagałeś przy jego zakładaniu :)