Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
10 godzin temu, egon44 napisał:

Tak jak pisałem wcześniej zbiornik na duży + ;) 

Ps. @adamuskus82 jak się sprawdza kaseciak w twoim zbiorniku?

Po zobaczeniu filmiku wydaje się wszystko ok :) 

Kaseciak sprawdza się wyśmienicie,robi naprawdę dobrą robotę.Ostatnio dołożyłem purolite i dopiero woda prezentuje się ekstra.Oczywiście filmik tego nie oddaje bo telefonem zrobiony.

Edytowane przez adamuskus82
  • Dziękuję 1
Opublikowano

Nie no wodę w zbiorniku masz super klarowną,widać że kaseciak+purolite zrobił swoją robotę ;)

Jeszcze mam takie małe pytanko,bo widzę że mieszkamy niedaleko siebie:) 

Gdzie kupowałeś ryby,głównie chodzi mi saulosi?

Masz może jakieś fotki samców tego gatunku?

Byłbym wdzięczny jeśli wrzuciłbyś jakieś fotki tutaj lub na priv...

Opublikowano
7 godzin temu, adamuskus82 napisał:

Ostatnio dołożyłem purolite i dopiero woda prezentuje się ekstra.

Purolite masz w bloku absorbera czy w jakiś inny sposób umieściłeś go w kaseciaku?

Piękny zbiornik :D

Opublikowano
1 godzinę temu, rosa1986 napisał:

Purolite masz w bloku absorbera czy w jakiś inny sposób umieściłeś go w kaseciaku?

Piękny zbiornik :D

Purolite mam bezpośrednio w kasecie w rajstopie:).Czyli od dołu podest-lawa wulkaniczna-purolite a na tym pompa.

Opublikowano

Ślicznie Ci kosiareczki wyrównały Vallisinerię :) stworzyłeś bardzo miły dla oka półmrok w tyle akwarium, bardzo mi się podoba ten baniak. Natomiast Vallisineria najprawdopodobniej nie przetrwa, u mnie ryby pastwiły się od początku sierpnia do końca października, w końcu wygoliły do zera. Teraz próba druga w Sauloskarium, Śpiochu dawał mi tydzień-dwa, ale już ponad miesiąc się utrzymuje i puszcza nowe rachityczne ale zawsze, pędy.

Opublikowano
9 minut temu, Pleziorro napisał:

Ślicznie Ci kosiareczki wyrównały Vallisinerię :) stworzyłeś bardzo miły dla oka półmrok w tyle akwarium, bardzo mi się podoba ten baniak. Natomiast Vallisineria najprawdopodobniej nie przetrwa, u mnie ryby pastwiły się od początku sierpnia do końca października, w końcu wygoliły do zera. Teraz próba druga w Sauloskarium, Śpiochu dawał mi tydzień-dwa, ale już ponad miesiąc się utrzymuje i puszcza nowe rachityczne ale zawsze, pędy.

No koszą i to systematycznie:(. Czas pokaże czy valiseneria przetrwa.Fajnie by było bo trawka fajnie ożywia baniaczek.