adamuskus82 Opublikowano 6 Grudnia 2016 Autor #31 Opublikowano 6 Grudnia 2016 2 godziny temu, egon44 napisał: @adamuskus82 czekam na odpowiedź z postu nr. 25 Przesłałem na priv...
rosa1986 Opublikowano 6 Grudnia 2016 #32 Opublikowano 6 Grudnia 2016 (edytowane) 12 godzin temu, adamuskus82 napisał: Purolite mam bezpośrednio w kasecie w rajstopie.Czyli od dołu podest-lawa wulkaniczna-purolite a na tym pompa. Dzięki za odpowiedź . Bo właśnie zastanawiałam się czy purolite sprawdzi się bez budowy absorbera. Chyba sprawdzę to też u siebie. Ogólnie mam wodę ładną, ale do Twojego kryształu to jednak jej brakuje @adamuskus82 A jeszcze zapytam ile masz u siebie tego purolite? Edytowane 6 Grudnia 2016 przez rosa1986
adamuskus82 Opublikowano 6 Grudnia 2016 Autor #33 Opublikowano 6 Grudnia 2016 4 godziny temu, rosa1986 napisał: Dzięki za odpowiedź . Bo właśnie zastanawiałam się czy purolite sprawdzi się bez budowy absorbera. Chyba sprawdzę to też u siebie. Ogólnie mam wodę ładną, ale do Twojego kryształu to jednak jej brakuje @adamuskus82 A jeszcze zapytam ile masz u siebie tego purolite? Purolite dałem cały litr.Troszkę mniej przez to pompa jest mniej zanurzona ale na razie nie siorbie A pompę wymieniłem na jebao dcs4000 .
spiochu Opublikowano 6 Grudnia 2016 #34 Opublikowano 6 Grudnia 2016 Dcs? I jak się sprawuje bo chciałbym wiedzieć czy jest sens na nią zbierać Chodzi mi o głośność oczywiście, koledzy pisali, że poprzedni model, dct, coś świszcze czy jakoś tak Wysłane z telefonu
aurban6 Opublikowano 7 Grudnia 2016 #35 Opublikowano 7 Grudnia 2016 (edytowane) Przez krótki czas miałem okazję przetestować DCS-3000, model który u mnie chodził 1 dzień świszczał głośniej niż dct-4000. Nie ma co się kierować że się dotrze i będzie ciszej, nie będzie. Edytowane 7 Grudnia 2016 przez aurban6
Pleziorro Opublikowano 7 Grudnia 2016 #36 Opublikowano 7 Grudnia 2016 W dużym pokoju raczej nie przeszkadza, musiał byś wpaść kiedyś do mnie i posłuchać
eazeo83 Opublikowano 7 Grudnia 2016 #37 Opublikowano 7 Grudnia 2016 Ja mam dcs 4000 i jak jest w kasecie to swiszcze! Po za kasetą jest nie słyszalna.Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
adamuskus82 Opublikowano 8 Grudnia 2016 Autor #38 Opublikowano 8 Grudnia 2016 8 godzin temu, eazeo83 napisał: Ja mam dcs 4000 i jak jest w kasecie to swiszcze! Po za kasetą jest nie słyszalna. Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka Moja pompa jakoś zaspecjalnie nie świszczy lekko buczy co zupełnie mi nie przeszkadza.Zanim dołożyłem do komory pompy Purolite pompa była głębiej zanurzona - była dużo cichsza.Czyli im głębiej jest zanurzona tym mniej ją słychać.
Paweł83 Opublikowano 8 Grudnia 2016 #39 Opublikowano 8 Grudnia 2016 Dnia 2016-12-06 o 05:57, egon44 napisał: Gdzie kupowałeś ryby,głównie chodzi mi saulosi? Masz może jakieś fotki samców tego gatunku? Byłbym wdzięczny jeśli wrzuciłbyś jakieś fotki tutaj lub na priv... ja tam widzę jednego samca. Moim zdanie ma podobny problem jak ten mój. Niedociągnięty jeden pas.
egon44 Opublikowano 8 Grudnia 2016 #40 Opublikowano 8 Grudnia 2016 19 minut temu, Paweł83 napisał: ja tam widzę jednego samca. Moim zdanie ma podobny problem jak ten mój. Niedociągnięty jeden pas. Też to zauważyłem na filmiku,dlatego też napisałem posta żeby poznać bliżej szczegóły... Tak czy inaczej z kolegą @adamuskus82 na ten temat wyjaśniliśmy sobie już wszystko w miłej sympatycznej rozmowie telefonicznej Oczywiście przy okazji serdecznie go pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi