Xdog62 Opublikowano 30 Maja 2016 #11 Opublikowano 30 Maja 2016 tak jak napisał yaro i eljot (pisałem w międzyczasie). Mamy 2 zdarzenia z 2 odrębnych ustaw tj kradzież -prawo karne i rozwiązanie umowy o pracę - prawo pracy. Orzeczenie SR dotyczy kradzieży i nie ma związku z rozwiązniem umowy o pracę. Sprawy z zakresu prawa pracy rozpoznaje sad pracy.Zwolniona może wystąpić z powództwem do SP podając ,że jej zdaniem nie zaszły przesłanki do zwolnienia dyscyplinarnego ale umorzenie postępowania przez SR nie jest uznaniem jej niewinności ale stwierdzeniem ze nie zachodzą przesłanki do orzeczenia kary.Konsultowane z emerytowanym pracowikiem PIP 1 Cytuj
Merlot Opublikowano 30 Maja 2016 Autor #12 Opublikowano 30 Maja 2016 Czyli jak dostane to orzeczenie, wrzucę zdjęcie na forum i tak będzie łatwiej coś ustalić Cytuj
yaro Opublikowano 30 Maja 2016 #13 Opublikowano 30 Maja 2016 Przepisz samą sentencję, dbaj o ochronę danych osobowych . Cytuj
Merlot Opublikowano 30 Maja 2016 Autor #14 Opublikowano 30 Maja 2016 Przepisz samą sentencję, dbaj o ochronę danych osobowych . To bym zamazał Cytuj
Andrzej Głuszyca Opublikowano 30 Maja 2016 #15 Opublikowano 30 Maja 2016 ..weź 100 zł i idź do adwokata po poradę. Cytuj
Merlot Opublikowano 30 Maja 2016 Autor #16 Opublikowano 30 Maja 2016 Dziewczyna miała się dziś pojawić z orzeczeniem sądu, nie było jej, kontaktu z nia niema. Wiec dziś na pewno wyroku nie przedstawię Cytuj
Merlot Opublikowano 6 Lutego 2017 Autor #17 Opublikowano 6 Lutego 2017 Muszę trochę odkopać temat niestety. Dostałem dziś wezwanie na rozprawę z powództwa mojej byłej pracownicy o odszkodowanie za zwolnienie dyscyplinarne. Okazało się że sąd ją uniewinnił mimo, dowodów w postaci nagrań i dołączonych paragonów zakupowych na których nie ma wyjazu skradzionego ze sklepu alkoholu. Teraz ona założyła mi sprawę o odszkodowanie za zwolnienie. Ja gdyby nie to wezwanie, nie miałem zielonego pojęcia jaki był wyrok sądu, więc nawet nie mogłem się odwołać... Do jakiego czasu mogę się odwołać od wyroku sądu pierwszej instancji ? Ps prawo w Polsce jest straszne, możesz kraść a i tak Cie uniewinnia... Cytuj
pablojogi Opublikowano 6 Lutego 2017 #18 Opublikowano 6 Lutego 2017 http://www.infor.pl/prawo/prawo-karne/wyrok-i-kara/252390,Czy-mozna-odwolac-sie-od-wyroku.html po przeczytaniu zainteresowanego usunąć:-) Cytuj
yaro Opublikowano 7 Lutego 2017 #19 Opublikowano 7 Lutego 2017 A miałeś założony monitoring zgodnie z obowiązującymi przepisami? Czy pracownicy wiedzieli o monitoringu? Czy na sklepie była naklejka "obiekt monitorowany" ? Cytuj
Merlot Opublikowano 7 Lutego 2017 Autor #20 Opublikowano 7 Lutego 2017 2 godziny temu, yaro napisał: A miałeś założony monitoring zgodnie z obowiązującymi przepisami? Czy pracownicy wiedzieli o monitoringu? Czy na sklepie była naklejka "obiekt monitorowany" ? Tak, wszystko zgodnie z zasadami. Ale już dowiedziałem się w czym rzecz ... W świadectwie pracy wpisany artykuł art. 52 § 1 k.p. zamiast art. 52 § 1 pkt 1 k.p.. Czyli przez brak 1 pkt sprawa została przegrana ... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi