Skocz do zawartości

Dolewanie przegotowanej wody

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dziewięć dwulitrowych czajników na 100 litrów :-)

Zastanawiam się, czy sobie jakiejś grzałki parę kW nie kupić i nie pakować do kanistra :-)

Opublikowano

A nie lepiej byś sobie zamontował na ścianach po filtrze hydroponicznym?

Wiem, jak piszesz "o swoich zdolnościach manualnych", ale przecież półkę przywiercić i postawić donicę z odpływem, to nie to samo co zbudować sumpa...

Jakby nad roślinami powiesić żarówkę sodową wysokoprężną osram w ładnej oprawie, to rośliny dostałby takiego kopa, że prawdopodobnie wymiana wody kończyłaby się na ilości pochodzącej z odmulania dna...

Wiem, że to nie jest rada lub odpowiedź dokładnie na temat, ale może warto by to było rozważyć?

Opublikowano
No ale wtedy mi się go gorzej wymieszowywowywuje :-)

milc no to jakaś chochla i dajesz :D

A tak na serio to z grzałką nie jest głupi pomysł, na pewno wygodniej :D

Opublikowano

można by było użyć takiej grzałki a nawet 2ch do gotowania wody taką jak na bazarze u ruskich można kupić i wsadzić do wody razem z termometrem. Wydaje mi się, że szybka zwyżka temperatury niedużym kosztem, bo pewnie te czajniki cię drożej wychodzą.

Pozdrawiam

Opublikowano

Nic się nie stanie. Ja uzupełniam zbiornik z kosiarkami wyłącznie wrzątkiem z czajnika i generalnie jest ok.

Dawnymi czasami przygotowywało się tak wode do podmian- była teoria, że to zbija twardość węglanową:P:P, nie było czegoś takiego jak RO, nie było nawet aquafixów, to się kombinowało.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Nic się nie stanie. Ja uzupełniam zbiornik z kosiarkami wyłącznie wrzątkiem z czajnika i generalnie jest ok.

Dawnymi czasami przygotowywało się tak wode do podmian- była teoria, że to zbija twardość węglanową:P:P, nie było czegoś takiego jak RO, nie było nawet aquafixów, to się kombinowało.

Teoria i praktyka............

http://solniczka.republika.pl/artykuly/twardosc2.htm