Andrzej Głuszyca Opublikowano 29 Stycznia 2020 #241 Opublikowano 29 Stycznia 2020 3 minuty temu, jaromar napisał: A co ile trzeba wymieniać wkład w tym ustrojstwie? Co sześc miesięcy albo około 10000 lirów . A jak dasz sedymentacyjno - węglowy to też co 6 miesięcy albo 4000 litrów. 2 1
sceptyk Opublikowano 25 Lutego 2020 #242 Opublikowano 25 Lutego 2020 Dotarłem do wyników labolatoryjnych wody w kranie: - azotany 20 +/- 2 mg/l - siarczany 71 +/-4 mg/l Czy przy tym poziomie siarczanów Purolite A520E w ustrojstwie zadziała skutecznie?
TOMEKSIEDLCE Opublikowano 25 Lutego 2020 #243 Opublikowano 25 Lutego 2020 Dotarłem do wyników labolatoryjnych wody w kranie: - azotany 20 +/- 2 mg/l - siarczany 71 +/-4 mg/l Czy przy tym poziomie siarczanów Purolite A520E w ustrojstwie zadziała skutecznie?Może być problem takie siarczany podobnie ja mam u siebie , purolite działał tak sobie 30 mg na 20 mg mi zbijał , nie ma się co przejmować czym więcej robimy testów i bierzemy to na głowę robi się śmietnik z głowy. Woda w jeziorze Malawi jest różna i ryby żyją, i tak ja robię nie przejmuję się tym wszystkim. Wysłane z mojego JSN-L21 przy użyciu Tapatalka 2 1
sceptyk Opublikowano 25 Lutego 2020 #244 Opublikowano 25 Lutego 2020 Co radzicie - inna żywica, czy zrezygnować i częstsze podmiany?
TOMEKSIEDLCE Opublikowano 25 Lutego 2020 #245 Opublikowano 25 Lutego 2020 1 minutę temu, sceptyk napisał: Co radzicie - inna żywica, czy zrezygnować i częstsze podmiany? Podmiany możesz robić zależy od ciebie, co tydzień można albo co dwa tygodnie . Co do żywicy wypowiedziałem się wcześniej w poście ,może koledzy coś doradzą lepszy środek .
tomekTOja Opublikowano 29 Czerwca 2020 #246 Opublikowano 29 Czerwca 2020 Jaki macie patent na "już wystarczy" podczas uzupełniania wody w akwarium? Miałem ostatnio akcję "tato! Woda się wylewa!!!" Zagapiłem się
morvudd Opublikowano 29 Czerwca 2020 #247 Opublikowano 29 Czerwca 2020 Jaki macie patent na "już wystarczy" podczas uzupełniania wody w akwarium? Miałem ostatnio akcję "tato! Woda się wylewa!!!" Zagapiłem się Cześć, w pierwszym poście jest opisane, na samym końcu:)Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
TOMEKSIEDLCE Opublikowano 29 Czerwca 2020 #248 Opublikowano 29 Czerwca 2020 3 minuty temu, tomekTOja napisał: Jaki macie patent na "już wystarczy" podczas uzupełniania wody w akwarium? Miałem ostatnio akcję "tato! Woda się wylewa!!!" Zagapiłem się Trzeba pilnować jak się wlewa wodę do akwarium ,masz mały zbiornik parę minut i nalane jest 2
Bartek_De Opublikowano 29 Czerwca 2020 #249 Opublikowano 29 Czerwca 2020 Jaki macie patent na "już wystarczy" podczas uzupełniania wody w akwarium? Miałem ostatnio akcję "tato! Woda się wylewa!!!" Zagapiłem się Jak chcesz się pobawić to kup zawór napełniający do spłuczki https://allegro.pl/oferta/kkpol-zawor-napelniajacy-spluczki-1-2-abs-boczny-8970812849?utm_medium=app_share&utm_source=facebook dokręcasz szybkozłączkę ogrodową i przypinasz wąż, wieszasz na ścianie akwarium, ustalasz jaki ma być poziom i gotowe.Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka 1
tomekTOja Opublikowano 29 Czerwca 2020 #250 Opublikowano 29 Czerwca 2020 Trzeba pilnować jak się wlewa wodę do akwarium ,masz mały zbiornik parę minut i nalane jest Tia. Działa dopóki kolega nie zadzwoni o modelach rc porozmawiać :/ 1
Rekomendowane odpowiedzi