Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wykonanie bardzo dobre jakościowo, ale na pewno drugi raz bym jej nie kupił - kupiłbym pokrywę a lampę robił na wzór tej oryginalnej i nakleił wewnątrz tej rury na płaskowniku aluminiowym dwa paski led RGBW a jako sterownik wykorzystał oferowany na tym forum sterownik LEDDimmerPro lub TC420 (w tym miesiącu jak wrócę z delegacji będę u siebie montował jeden z tych dwóch sterowników)

Czytałem że te lampy zdychają, co zresztą mnie nie dziwi, bo taśma ma klasę szczelności IP65, jeśli w przyszłości planujesz zmianę oświetlenia to celuj raczej w moduły RGB i white z klasą szczelności IP68.

Opublikowano

Dziękuję :) Pokrywę już kiedyś od nich miałam i byłam bardzo zadowolona, z oświetlenia również - T5.

Czyli z tego co piszesz, nie opłaca się kupować tych droższych led... też nie lubię żółtawego odcienia bieli, a zależy mi na efekcie "morskiego" - miałam wcześniej i trochę tęsknię za tym biotopem ;) Bardzo spodobał mi się efekt u Ciebie w akwarium - rybki pod tymi niebieskimi ledami naprawdę fajnie się prezentują.

Trzymam kciuki za Twoje akwarium. Bardzo fajnie się zapowiada.

Opublikowano

Tak, miałam tą poprzednią pokrywę, a do niej tubkę silikonu ;) Troszkę mnie zmartwiłeś z tymi ledami, myślałam, że będą ok. Spróbuję do nich napisać, ewentualnie pójdę w T5.

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...