Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam prosze o rade jaki filtr kupic dodatkowo do mojego baniaka ,jako biolog pracuje tetra ex 700 1 kosz bioceramax 1600 , 2 kosze matrixa i seachem purigen w baniaku cyrculator aquael reef 2600 potrzebuje jeszcze mechanika myslalem o multikani800 albo asap 1600 iwypchac go całego wata lub gabka co o tym myslicie

Opublikowano

Asap ma podwójne wloty/wyloty i będzie mało estetycznie tym bardziej że i tak już masz od tetry. Co do technicznych parametrów, nie pomogę bo nie korzystałem z tych urządzeń.

Opublikowano

Myślę, że żaden z tych dwóch nie sprawdzi się w tej roli. Przy kuble który ma pełnić funkcję mechanika ważna jest siła zasysu, a ww. Aquaele to słabizny, które niewiele Ci wyłapią.

Opublikowano

Najlepiej jednak jako filtr mechaniczny sprawdza się - filtr wewnętrzny lub kaseciak.

Przemyśl tę opcje.

Opublikowano
Najlepiej jednak jako filtr mechaniczny sprawdza się - filtr wewnętrzny lub kaseciak.

Przemyśl tę opcje.

Jak wybierzesz tą drugą to

Wtedy sprzedasz tą tetrę ex700 kupisz formatki za 50zł i pompę Atman306 za 90 zł i będziesz miał prawdziwe i stałe zawsze 2000l/h i na mechaniku i na biologu.:D przy okazji skimmer zrobisz do komory pompy , grzałkę schowasz a i bezpieczeństwo całkowite bo woda szkiełka nie opuszcza. cyrkulator masz więc nic więcej nie trzeba.