Mortis Opublikowano 11 Marca 2016 #11 Opublikowano 11 Marca 2016 OK, ma sens. A co do udziału mięsnego do roślinnego pokarmu w rozpisanej wyżej diecie - coś byście zmienili? 14 karmień w tygodniu - 9 razy karmię roślinnym, 5 razy mięsnym. Czyli 65% do 35% na rzecz roślin. Za dużo mięsa dla Saulosek i Maingano? Myślę, że będzie spoko. U mnie swojego czasu Saulosi jechał 50/50 był pięknie wybarwiony, trzymał linię i dopóki Msobo i Hongi nie nabrały masy i wzrostu panował niepodzielnie w zbiorniku.
nasteq Opublikowano 11 Marca 2016 Autor #12 Opublikowano 11 Marca 2016 OK, temat wyjaśniony. Raz jeszcze dzięki za pomoc!
Pleziorro Opublikowano 11 Marca 2016 #13 Opublikowano 11 Marca 2016 Ciekawie prawicie mości Mortisie, i jak to się mówi: namówiłeś mnie Zamówiłem ten czosnek dla moich podopiecznych.
Mortis Opublikowano 11 Marca 2016 #14 Opublikowano 11 Marca 2016 Przy większych rybach to Stan pisał, by małże czy krewetki przesiąkły przez noc naturalnym czosnkiem. Będzie tak naturalnie.
Krzymor Opublikowano 11 Marca 2016 #15 Opublikowano 11 Marca 2016 W składzie pokarmu OSI Cichlid Flakes też jest czosnek. Do tego spirulina no i oczywiście witaminy. 1
nasteq Opublikowano 11 Marca 2016 Autor #16 Opublikowano 11 Marca 2016 Tylko ja już nakupiłem granulek O.S.I. Cichlid - w nich chyba nie ma czosnku? EDIT: właśnie sprawdziłem pudełko i mam ten OSI Cichlid w płatkach - i jak byk stoi, że z dodatkiem czosnku. No to nie będę już brał dodatkowego pokarmu z czosnkiem.
Mortis Opublikowano 11 Marca 2016 #17 Opublikowano 11 Marca 2016 To była tylko moja propozycja, a klasa pokarmu OSI nie podlega dyskusji. W Tropical D-allio Plus jest 30-to% skład czosnku, w OSI tylko występuje jako dodatek.
nasteq Opublikowano 11 Marca 2016 Autor #18 Opublikowano 11 Marca 2016 Spoko Mortis, i dzięki Ci za propozycje. O to chodzi. Jak wyjdzie OSI to spróbuje to co poleciłeś.
Mortis Opublikowano 11 Marca 2016 #19 Opublikowano 11 Marca 2016 Pewnie, że najpierw skończ a potem sobie będziesz uzupełnił. Paleta pokarmów jest tak duża, że będzie w czym wybierać.
Rekomendowane odpowiedzi