Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

hm... temat byc moze drazliwy - ale zapytam - jakie no3 jest bezpieczne dla ryb ?

nie ukrywam ze w poczatkowej fazie zalezy mi na pieknym zielonym glonie (konkurs hehe )

prosze o wypowiedzi 8)

Opublikowano

hm... temat być może drażliwy - ale zapytam (odpowiadając ;) ) - Jaka ilość wódki jest bezpieczna dla ludzi?

nie ukrywam że w początkowej fazie zależy mi na rozkręceniu niezłej imprezy (imieniny Badyla hehe)

Myślę, że na oba posty (mój i smile84) można napisać identyczne odpowiedzi, dlatego podczepiam się do tematu ;)

Opublikowano

Ej no Smile to mi pachnie przyszłą Olimipadą w wydaniu Chińczyków - ile treningu mogą znieść, aby dotrwać do Olimpiady a nie umrzeć. Bo zależy im na wynikach. ;) Vide NRD...

A na serio to było już o tym na forum w innym wątku, nie kojarzę gdzie. Poszukaj. Zależy to jednak przecież nie tylko od NO3, ale też od tego czy masz roślinki inne etc. W Twoim przypadku roślinek niet, czyli szanse na glon rosną.

Co do wódki i imprezy to zależy kto w niej uczestniczy. Wartość graniczna tolerancji alkoholu rośnie wraz z przesuwaniem się w kierunku wschodnim miejsca pochodzenia uczestników imprezy. Swego czasu któraś encyklopedia podawała dawkę śmiertelną dla normalnych ludzi, a w nawiasie wskazywała, że nie dot. Polaków i Rosjan. Być może był to tylko żart obiegowy, ale... kto wie ;)

Pozdrawiam

Opublikowano

Co do wódki i imprezy to zależy kto w niej uczestniczy. Wartość graniczna tolerancji alkoholu rośnie wraz z przesuwaniem się w kierunku wschodnim miejsca pochodzenia uczestników imprezy.

A nie prawda :)

Chińczycy są jeszcze dalej na wschód a tolerancja dla alkoholu prawie żadna ;) I to nie tylko wśród olimpijczyków ;)

Opublikowano

ja mam NO3 na poziomie zerowym, a okrzemki mi ładnie porosły, moje akwa jest blisko okna, dodałem też żelazo dla roślin i kamienie i tło miałem szarego koloru, nie malowane niczym, w Twoim przypadku smile pewnie też są okrzemki tylko mniej widoczne. Wcześniej miałem tło pokryte silikonem i nie miałem szans na jakiekolwiek glony, po prostu nie rosły, a warunki były takie same, tylko kamole mi obrastały :)

Ja osobiście nie kombinował bym z NO3.

Opublikowano

M_sobo i Meth: a czym i jak długo świecicie?

Ja świecę 12h, od 12 w południe do północy bo tak mi się rybki naturalnie z brzaskiem jutrzenki wybudzają, a ja lubię na nie popatrzeć przed pójściem spać, więc stąd te dziwne pory.

Pozdrawiam