Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zbliża się pora zarybienia zbiornika .

Obsada będzie taka:

Cynotilapia hara

Metriaclima sp. Membe Deep

Metriaclima sp. elongatus Chewere ( lub Iodotropheus sprengerae tu sie jeszcze waham )


Poprosze o rade w kwestii doboru pokarmu , bo zywienie to kojeny temat rzeka:confused:

Rozumiem ze jakis pokarm podstawowy plus wybarwiajacy plus spirulina . Czy taki zestaw jest ok?:

DAINICHI CICHLID Ultima Krill Sinking jako podstawowy

NATUREFOOD PREMIUM CICHLID jako podstawowy

OSI SPIRULINA FLAKES

OSI VIVID COLOR FLAKE jako wybarwiajacy czy moze lepiej nie mieszac i jako wybarwiajacy dac DAINICHI CICHLID Color Supreme Sinking

Artemia dekapsulowana ( zakupione ryby beda mialy ok 2 cm wiec chyba na start bedzie ok)


Prosze opinie , pomoc , a zwlaszcza jakie proporcje miedzy pokarmemem podstawowym a roslinnym. Z gory dziekuje i przepraszam za brak polskich znakow ALT padl .

Opublikowano

Ech! Jak zwykle "zawsze" mogę na Was liczyć .

Proszę tylko o kilka wyrazów .:" tak pokarmy ok" lub "nie ,zły dobór" .Chcę się tylko utwierdzić , że dobrze forum przestudiowałem. Chyba że lubicie żółtodziobów z błędów wyśmiewać i mądrości po fakcie prawić.

Opublikowano

Po prostu jakbyś przejrzał dział żywienie i poczytał trochę czym się żywią twoje ryby w naturze, to sam doszedłbyś do odpowiednich wniosków. Pyszczaki powinny mieć urozmaiconą dietę więc śmiało możesz używać pokarmów zarówno Dainichi jak OSI czy też naturefood. Twoje ryby to w większości wszystkożercy więc nie stosuj jednego rodzaju pokarmu jako podstawowego.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.


×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.