herosseverus Opublikowano 27 Lutego 2016 #1 Opublikowano 27 Lutego 2016 Zbliża się pora zarybienia zbiornika . Obsada będzie taka: Cynotilapia hara Metriaclima sp. Membe Deep Metriaclima sp. elongatus Chewere ( lub Iodotropheus sprengerae tu sie jeszcze waham ) Poprosze o rade w kwestii doboru pokarmu , bo zywienie to kojeny temat rzeka:confused: Rozumiem ze jakis pokarm podstawowy plus wybarwiajacy plus spirulina . Czy taki zestaw jest ok?: DAINICHI CICHLID Ultima Krill Sinking jako podstawowy NATUREFOOD PREMIUM CICHLID jako podstawowy OSI SPIRULINA FLAKES OSI VIVID COLOR FLAKE jako wybarwiajacy czy moze lepiej nie mieszac i jako wybarwiajacy dac DAINICHI CICHLID Color Supreme Sinking Artemia dekapsulowana ( zakupione ryby beda mialy ok 2 cm wiec chyba na start bedzie ok) Prosze opinie , pomoc , a zwlaszcza jakie proporcje miedzy pokarmemem podstawowym a roslinnym. Z gory dziekuje i przepraszam za brak polskich znakow ALT padl .
herosseverus Opublikowano 28 Lutego 2016 Autor #2 Opublikowano 28 Lutego 2016 Ech! Jak zwykle "zawsze" mogę na Was liczyć . Proszę tylko o kilka wyrazów .:" tak pokarmy ok" lub "nie ,zły dobór" .Chcę się tylko utwierdzić , że dobrze forum przestudiowałem. Chyba że lubicie żółtodziobów z błędów wyśmiewać i mądrości po fakcie prawić.
eljot Opublikowano 28 Lutego 2016 #3 Opublikowano 28 Lutego 2016 Po prostu jakbyś przejrzał dział żywienie i poczytał trochę czym się żywią twoje ryby w naturze, to sam doszedłbyś do odpowiednich wniosków. Pyszczaki powinny mieć urozmaiconą dietę więc śmiało możesz używać pokarmów zarówno Dainichi jak OSI czy też naturefood. Twoje ryby to w większości wszystkożercy więc nie stosuj jednego rodzaju pokarmu jako podstawowego.
herosseverus Opublikowano 28 Lutego 2016 Autor #4 Opublikowano 28 Lutego 2016 Przeczytałem , doszedłem . Chciałem żeby mnie tylko ktoś utwierdził w przekonaniu że dobrze wybrałem . Dziękuję!
wojtek30 Opublikowano 28 Lutego 2016 #5 Opublikowano 28 Lutego 2016 Jak kolega napisał trzeba uroznaicać ,sam pewnie też byś niechciał jeść co dziennie samego.
Rekomendowane odpowiedzi