Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak to nie ma? Sprzedawany jest od września zeszłego roku. W tym wątku rozmawiamy o nowej wersji.

Nawiasem mówiąc nie trzeba zapisywać się. Sterowników będzie dużo. Nie wiem tylko czy uda mi się od razu wprowadzić wszystkie funkcje do oprogramowania.

Opublikowano

Witam

A ja mam pytanie - RomanoLindano, czy pod ten sterownik mogę podpiąć takie świetlówki LED?

http://www.zoolight.pl/product-pol-761-Lampa-LED-120-WHITE-Oswietlenie-Dzienne.html

http://www.zoolight.pl/product-pol-692-Lampa-LED-120-RGB-COLOR-Wybarwienie-ryb.html

Mówię od razu, że do elektroniki jest mi mniej więcej tak samo blisko, jak do astrofizyki :D Dlatego nie biorę się za składanie własnej listwy.

Pozdrawiam

Witek

Opublikowano

Ok, dziękuję bardzo za odpowiedź. A jakieś sugestie, jak to podłączyć do Twojego sterownika? Pewnie będzie trzeba ciąć oryginalny przewód i założyć jakąś inną końcówkę... A co z tymi RGB? jak dobrze widzę, to tam idą 4 żyły... Jak to ugryźć? Przepraszam za takie podstawowe pytania, ale wspominałem już o moim związku z elektroniką? :D

Edit

Dobra, chyba już wiem, nie było pytania... :D

Opublikowano

Mała aktualizacja.

Mam płytki testowe i wykonałem próbną sztukę. Na razie testuję czy wszystko działa tak jak należy. Na razie nie znalazłem problemów. Pewnie po weekendzie będę już wiedział czy mogę zamawiać płytki w wersji finalnej. Dalej wg harmonogramu, czyli około 3 tygodni czekania na wykonanie płytek a w tym czasie będę pisał oprogramowanie.

Na razie idzie wszystko zgodnie z planem.

Dodatkowo otworzyłem sklep (z jednym produktem, hehe):

http://sklep.palabras.pl

Zachęcam do zakupów przez ten kanał (nie wymaga rejestracji), gdyż zmniejsza to koszty (co pozwoli zmniejszyć cenę sterownika). Osoby zainteresowane szerszą współpracą zachęcam do rejestracji w sklepie, bo mogę tam łatwo ustalić rabat.

Opublikowano
Mała aktualizacja.

Mam płytki testowe i wykonałem próbną sztukę. Na razie testuję czy wszystko działa tak jak należy. Na razie nie znalazłem problemów. Pewnie po weekendzie będę już wiedział czy mogę zamawiać płytki w wersji finalnej. Dalej wg harmonogramu, czyli około 3 tygodni czekania na wykonanie płytek a w tym czasie będę pisał oprogramowanie.

Na razie idzie wszystko zgodnie z planem.

Dodatkowo otworzyłem sklep (z jednym produktem, hehe):

http://sklep.palabras.pl

Zachęcam do zakupów przez ten kanał (nie wymaga rejestracji), gdyż zmniejsza to koszty (co pozwoli zmniejszyć cenę sterownika). Osoby zainteresowane szerszą współpracą zachęcam do rejestracji w sklepie, bo mogę tam łatwo ustalić rabat.

Fajnie, już nie mogę się doczekać, gdybyś potrzebował testera to ja bardzo chętnie się podejmę :)

Opublikowano

Dobre wieści dla tych, którzy czekają na nową wersję. Przetestowałem próbny egzemplarz i nie ma żadnych większych usterek. Jedna drobna poprawka i parę drobiazgów do rozważenia. Myślę, że na początku tygodnia będę mógł zamówić płytki.

A w szczegółach:

- sterownik USB działa super, nie powinno być takich cyrków jak z poprzednim.

- zegar działa stabilnie.

- w wersji rozszerzonej zasilania jednak będzie można podłączyć dowolne zasilanie z zakresu 9V - 38V da to więc naprawdę duże możliwości,

- wersji podstawowej zasilania: 7V - 24V

- dodatkowa pamięć pozwoli na około 200 ustawień i będą zbierane dodatkowe statystyki (zużycie prądu - po skonfigurowaniu obciążenia kanałów, oraz w wersji rozszerzonej - temperatura sterownika)

- dopuszczalne obciążenie będzie prawdopodobnie 20A (5A na kanał)

Teraz będę pracował głównie nad oprogramowaniem. Więc pewnie nie będę miał o czym pisać. Odezwę się za jakiś czas.

PS. Aktualnie zostało 13 sterowników. Więc jak by ktoś się wahał, to zapraszam na zakupy.

Przypominam też o zniżce 15% dla Klubowiczów.

post-16230-14695728030964_thumb.jpg

post-16230-14695728031619_thumb.jpg