ivan161 Opublikowano 5 Lutego 2016 Autor #21 Opublikowano 5 Lutego 2016 Czytam, ogladam zdjecia i chyba musze przestac Bo tyle gatunkow co mi sie podoba to kilka takich zbiornikow bylo by malo W przypadku Cynotilapia zebroides red top likoma nie przemawia do mnie jakos ubarwienie samic. Finalnie staneło na: -Labidochromis caeruleus -Iodotropheus sprengerae -Maingano -Mbamba A jak w taka obsade wpasowal by sie Pseudotropheus acei zamiast Iodotropheus sprengerae?
Bezprym Opublikowano 6 Lutego 2016 #22 Opublikowano 6 Lutego 2016 Przy tym litrażu o acei zapomnij. Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka 1
Andrzej Głuszyca Opublikowano 6 Lutego 2016 #23 Opublikowano 6 Lutego 2016 ...daj trzy gatunki : -Labidochromis caeruleus ( lub saulosi) -Maingano - Labidochromis sp. "perlmutt" ( piękna ryba) Oczywiście to tylko moja sugestia. 1
bizonkrk17 Opublikowano 6 Lutego 2016 #24 Opublikowano 6 Lutego 2016 Również potwierdzam opinie AndrzejWałb perlmutty są bardzo ładnymi rybami, zarówno samce jak i samice. w sumie to przeglądając forum dziwiłem się, że są tak rzadko polecane. 1
ivan161 Opublikowano 6 Lutego 2016 Autor #25 Opublikowano 6 Lutego 2016 W takim razie wezme je perlmutta pod uwage. Dzieki za wszystkie porady.
Andrzej Głuszyca Opublikowano 6 Lutego 2016 #26 Opublikowano 6 Lutego 2016 w sumie to przeglądając forum dziwiłem się, że są tak rzadko polecane. ...ostatnio je nabyłem. Powiem tak...mimo że są młode i jeszcze dosyć małe bo ok 4 cm to już widać ich urodę.
bizonkrk17 Opublikowano 6 Lutego 2016 #27 Opublikowano 6 Lutego 2016 Wiem Andrzeju, że Ty je masz od niedawna bo czytałem Twój post o zakupie. Ja swoje mam od listopada chyba, kupowałem jak miały około 3-4 cm więc podobnej wielkości jak Twoje, teraz mają największe koło 6. Od początku u mnie miały ładne kolory, piękne jaskrawo żółte płetwy i srebrne umaszczenie 1
ivan161 Opublikowano 6 Lutego 2016 Autor #28 Opublikowano 6 Lutego 2016 Boję się tylko jednej rzeczy. Ze jak zagości perlmutt to będzie za dużo "pasów " w akwarium. Wysłane z mojego LG-H955 przy użyciu Tapatalka
ivan161 Opublikowano 29 Lutego 2016 Autor #29 Opublikowano 29 Lutego 2016 Akwarium dojrzało więc i temat obsady powrócił. Dla przypomnienia moja obsada: -Labidochromis caeruleus -Iodotropheus sprengerae -Maingano -Mbamba Hodowca nie posiada aktualnie z Mbamby z tej listy. Zaproponował w zamian Hongi Red Top i Pseudotropheus socolofi. Inne gatunki ma podać jutro rano jak bedzie na hodowli zobaczyc co ma na chwile obecna. Co myslicie o tych dwoch propozycjach? Jak wpasują się żywieniowo i kolorystycznie w ten układ?
ivan161 Opublikowano 2 Marca 2016 Autor #30 Opublikowano 2 Marca 2016 Otrzymałem włąśnie pełną ofertę na chwilę obecną, Pomoże ktoś? 1. Pseudotropheus Demasoni 2. Melanochromis Maingano 3. Cynotilapia Afra Pulpican 4.Labidochromis Caeruleus 5 Labidochromis sp. Hongi Red Top 6 Metraclima Callainos „Zebra Cobaltowa” 7 Metriaclima Estherae Red - Red 8 Metriaclima Membe Deep 9 Pseudotropheus Acei 10 Pseudotropheus Elongatus Mpanga 11 Pseudotropheus Saulosi 12 Pseudotropheus Socolofi 13 Pseudotropheus Tropheops Chilumba Gold 14 Pseudotropheus Socolofi Albinos
Rekomendowane odpowiedzi