Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Udało mi się znaleźć trochę większy zbiornik 150x50x50 :-) jutro go odbieram, jeśli spełni moje oczekiwania co do estetyki to obsada zaproponowana na początku będzie mogła ulec modyfikacji :-)

Dodamy jeden harem więcej czy lepiej skłonić się do 3 przy czym wpuścić np red reda?

Wysłane z mojego LG-H955 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

z własnych obserwacji muszę potwierdzić że Idotropheus S. dopiero w dobrym oświetleniu ukazuje się w pełnej odsłonie , ta rybka jest , jak dla mnie śliczna. Ja zakupiłem I .S. tylko dlatego że szukałem spokojnego pyska ( i tu strzał w 10 ) a przy okazji okazał się być bardzo ładną rybką. Kupiłem 1+3 F1 i już mam drugi miot :)

• Dziękuję 1
Opublikowano
Udało mi się znaleźć trochę większy zbiornik 150x50x50 :-) jutro go odbieram, jeśli spełni moje oczekiwania co do estetyki to obsada zaproponowana na początku będzie mogła ulec modyfikacji :-)

Dodamy jeden harem więcej czy lepiej skłonić się do 3 przy czym wpuścić np red reda?

W takich warunkach możesz z powodzeniem (do obsady z postu nr 2) dołączyć rdzawe.

• Dziękuję 1
Opublikowano
W takich warunkach możesz z powodzeniem (do obsady z postu nr 2) dołączyć rdzawe.

Nie ukrywam, że bardzo mnie to cieszy :-)

Jutro odbiorę szkło z akcesoriami. Jeśli będzie się nadawać to zostanie w większym wymiarze.

Założę też osobny temat co będę mógł wykorzystać do malawi. Bo kupiłem z dwoma kublami, pompa obiegowa eheima itd.

Opublikowano

Obdzwonilem wszystkie z polecanych hodowli i... Pod względem finansowym najlepiej odpowiada mi Częstochowa.

Niestety nie mają Mbamby.

Jakieś propozycje czym zastąpić?

Opublikowano
Cynotilapia zebroides red top likoma.

Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka

Zakupiłem wczoraj tą rybke w mamalawiwnie, ale mają je też w aquaafrika ceny są te same tu i tu. Mam narazie małe osobniki więc za wiele nie mogę powiedzieć ale nawet jako małe są ładne.

Opublikowano
Zakupiłem wczoraj tą rybke w mamalawiwnie, ale mają je też w aquaafrika ceny są te same tu i tu. Mam narazie małe osobniki więc za wiele nie mogę powiedzieć ale nawet jako małe są ładne.

A jaka masz reszte obsady? Cenowo z tego co obdzwonilem najlepiej wychodzi chyba czestochowa, tan mal i malawian.