Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Nawet jak bym forum nie widzial to po pierwsze...

Na dzien dobry wpuscic 80 sztuk ryby to duze pieniadze i w zyciu nie wpuscil bym tyle ryb z jednego zrodla. A po drugie to wiem do jakich rozmiarow rosna te gatunki i mam wyobraznie :)

Poki co czytam i czytam, jesli chodzi o FAQ to 90% tych rzeczy wiedzialem z doswiadczenia i postow z for dotyczacych akwarystki slodkowodnej ogolnie.

Kopalnia jest dopiero w postach i tematach :)

Sorki za OT ,bo już się rozpędzamy schodząc z tematu,więc może nas ktoś pogonić...

No jasne wiem o co ci chodzi,bo ja sam bym tyle ryb nie kupił nawet te 30szt czy nawet więcej...

Co do FAQ to jest bardziej dział do zaczynających przygodę z naszym biotopem,osobiście jednak warto to poczytać dla dodatkowej wiedzy ;)

Opublikowano

Mają ludzie wyobraźnię, wystarczy sobie przeliczyć ilość litrów przypadających na rybę przy takiej ilości żeby zorientoeać się że to za dużo ryb na taki litraż. Tym bardziej że te nasze rybki ostatecznie yo takie małe nie są.

Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
Zadzwonilem dzisiaj do jednego z hodowcow z Warszawskiego Bemowa i dowiedzialem sie ze w takim zbiorniku powinno byc docelowo okolo 50-60 sztuk bo to ryby stadne...

Dobry artysta... Całe szczęście, że trafił na rozsądnego akwarystę.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jak Wam sie podoba?

Jutro powinny zagoscic juz kamienie :)

Szczerze mowiac nie spodziewalem sie ze od pomyslu w mojej glowie do realizacji pojdzie tak szybko :)

P.S

Przepraszam za jakosc :)

post-16860-14695727134394_thumb.jpg

post-16860-146957271347_thumb.jpg

Opublikowano

Tak jak obiecalem wrzucam zdjecia z kamieniami :)

Wszelkie sugestie mile widziane. Nie wiem dlaczego wyszlo takie przeklamanie co do koloru, ale oswietlenie to T5 2x54W 10000K.

e4c3beb7f983.jpg

f7d720f180bd.jpg

dfa1c09ad2a3.jpg

Opublikowano
Nie wiem dlaczego wyszlo takie przeklamanie co do koloru, ale oswietlenie to T5 2x54W 10000K.

...zły balans bieli w aparacie ustawiłeś. Ułożenie kamieni fajne. Masz taki sam prefiltr. Ja zamiast oryginalnych gąbek daję bardzo gęsto ( dużo) waty akwarystycznej.

Opublikowano

Zdjecia zrobione na automacie. Fakt ze moglem sie lepiej przylozyc.

Juz jedzie do mnie 500g waty JBL symec bo plan mam dokladnie taki jak Ty by upchac ja w prefiltrze. Zanim zbiornik sie ustabilizuje niech pobedzie gabka.