Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie koledzy w marcu zamierzam zakupić aparat cyfrowy lub lustrzankę proszę o porady jaki aparat wybrać tak mniej więcej do 1000 zł.

Opublikowano

To lustrzanki nie kupisz,chyba że używaną.

Po drugie jak nie przedstawisz potrzeb,do czego ma służyć i jakie potrzeby ma zaspokoić to każdy napisze Ci to co jest na skąpcu.

• Dziękuję 1
Opublikowano
To lustrzanki nie kupisz,chyba że używaną.

Po drugie jak nie przedstawisz potrzeb,do czego ma służyć i jakie potrzeby ma zaspokoić to każdy napisze Ci to co jest na skąpcu.

Chodzi mi o dobry aparat np do robienia zdjęć na codzień czy np w akwarium dla ryb.

Opublikowano

Jeśli chodzi o robienie zdjęć rybom to raczej cyfrówka nie wchodzi w grę, jeśli to mają być dobre zdjęcia. A lustrzanki za 1000 zł nie kupisz (nowej) tak jak Ci napisał Jarek.

Opublikowano

na co dzień, kupisz cyfrówek od liku, jednak do robienia zdjęć rybom niestety albo lustrzanka w gorszym przypadku aparat hybrydowy - te niestety mają ceny ok. 2 tys. więc wolał bym kupić lustrzankę bo za tą kwotę już coś znajdziesz.

Opublikowano
Jeśli chodzi o robienie zdjęć rybom to raczej cyfrówka nie wchodzi w grę, jeśli to mają być dobre zdjęcia. A lustrzanki za 1000 zł nie kupisz (nowej) tak jak Ci napisał Jarek.

To co proponujecie do fotografowania ryb?

Opublikowano
To co proponujecie do fotografowania ryb?

jednak do robienia zdjęć rybom niestety albo lustrzanka w gorszym przypadku aparat hybrydowy - te niestety mają ceny ok. 2 tys. więc wolał bym kupić lustrzankę bo za tą kwotę już coś znajdziesz.

No przecież yaro Ci napisał, czytaj ze zrozumieniem...

Opublikowano

Jak lustrzanka nawet używana to musisz do tego doliczyć ,szkiełko". Ale jak byś dobrze poszukał nikona d90 to może i byś go dostał za 1K ze szkiełkiem 18-105mm ( byle nie tego szajsu 18-55mm). Ewentualnie nikona d5000 tutaj na bank w 1K zmieścisz się ze szkiełkiem i body w tej cenie.

Jednak nikona d90 w tej cenie tylko body kupisz, ale warto zastanowić się nad tym kultowym aparatem plus do tego szkło 18-105mm. To tyle ode mnie w kwestii używanych lustrzanek za 1K

• Dziękuję 1
Opublikowano

Dzięki stan właśnie chodziło mi panowie o nazwy aparatów przymierze się do lustrzanki.

-- dołączony post:

Znalazłem nikona d90 + helios + nikkor 18-105 vr za 700 zł co ty na to stan?

Opublikowano

Bez oglądania i próby nie odważył bym się kupić używki, co innego od znajomego. Za 700 zł, gość chce sprzedać bo mu się kaszani 90% lub pilnie potrzebuje kasy 9%, inne 1%.

• Dziękuję 1
Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.