Skocz do zawartości

Akwa 30x9,8x6,5cm - pierwsze kamienie w akwa - model 1:10

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pierwsza odsłona wnętrza akwa - same kamienie, brak na razie piasku ( jaki kolor piachu wybrać?) i tła

trochę brak ostrości

19230.jpg

19231.jpg

dodałe jeszcze jedno zdjęcie aby oddać skalę. 1:10

19458.jpg

mam dylemat co do środka.

Otoczaki?, Piaskowce? ....

Tło - płaskie płyty piaskowca. (w przygotowaniu)

Opublikowano

masz tam styropian pod tymi kamolami ? bo nie widze :( zdecydowanie styropian na dno

kamienie wg mnie troche za bardzo kolorowe, ale to juz kwestia gustu :)

skoro tło z piaskowca to IHMO kamienie tez takie same

masz suuper duze akwa i tego kazdy Ci pozazdrosci.. ale wystroj to naprawde trudna sprawa i bedzie Cie to troche zachodu kosztowało 8)

Opublikowano

Zgadzam się ze Smile'em: trochę zbyt kolorowe te kamienie. Oczywiście IMHO. Styropian obowiązkowo, i najwygodniej chyba w sumie całe dno wyłożyć najpier, a potem ewentualnie usunąć w tych miejscach gdzie nie masz kamieni. Przy mnie tak się sprawdza, gdyż od początku nie wiem gdzie będą dokładnie kamienie i często koncepcja zmienia się podczas ustawiania.

Zależy co lubisz, ale duże bloki skalne u Ciebie wyglądałyby przednio - masz głębokie akwa i b. duże dno, a tym samym naprawdę duże pole do popisu. Radziłbym duże bloki wskadzić i stworzyć np. 2 - 3 plany skalne. Wydaje mi się też, że jednak najlepiej wyglądają aranżacje z jednolitego kamienia. Mnie osobiście przekolorowane i cukierkowe akwa się nie podobają.

Tak jak pisałem w galerii - masz przed sobą trudne zadanie, a oczy wielu są na Ciebie teraz zwrócone. Możesz stworzyć albo dzieło sztuki, albo niewykorzystać tego co daje Ci ten piekny baniaczek. Postaraj się, bo efekt wart jest wiele wysiłku.

Pozdrawiam i powodzenia.

Opublikowano

IHMO kamole pokryją się glonami, także te kolory nie bedą razić bo będą pieknie porośnięte. Natomiast co do styropianu to faktycznie by się przydał.

Opublikowano

Do tak dużego akwa wsadziłbym tylko duże kamole, te co dałeś są za małe i za pstrokate. Pokombinuj coś z tłem , jak na razie dużo pracy przed Tobą a w tak okazałym zbiorniku możesz ,,poszaleć'' z aranżacją.Tak jak przedmówcy radzą wsadź styropian na dno bo od nacisku tych kamieni może dojść do tragedii ,szkoda by było takiego szkiełka. Życzę miłych chwil spędzonych przy urządzaniu tego baniaczka. Pozdrawiam.

Opublikowano

Przecież to nie jest to akwarium ?

a tak naprawdę kamienie te są bzdetne, w tym dużym akwarium powinieneś mieć wielkie głazy, takie kamyczki znikną Ci w akwarium

Opublikowano

No i mieszkanie w tle już gotowe :D mamy tu do czynienia z komputerową wizualizacją ? :D a odnośnie kamieni-j.w. Zdecydowanie większe, bardziej jednolite barwą no i oczywiście nie zapomnij o styropianie :wink:

Opublikowano

Ja bym jeszcze wspomniał, że IMHO wystrój powinien też zależeć od wybranej obsady, a na razie nie widzę, abyś podjął ostateczną decyzję ;)

A co do koloru piachu, to jakoś nie przypada mi do gustu kwarcowy. Wolę zwykły, budowlany :)

Opublikowano

Też bym radził pokombinować raczej z większymi kamulcami. Te nie bardzo mi pasują do tak dużego akwa. Są jakby oderwane od całości,jakby przypadkiem się tam znalazły.

Ale pamiętaj to ma się Tobie podobać.