Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

wielu starych wyjadaczy też używa skrótów myślowych ;)

wszak to nie prace magisterskie, więc przy luźnych rozmowach nie raz pewnie ktoś coś skróci.

Opublikowano
Marcin... naprawdę? Ja akurat nie uczyłem się łaciny i uważam, że nie muszę dokładnie znać pisowni (chociaż fajnie by było) więc drobne błędy chyba każdy może popełnić, nie sądzisz?

Na tym forum dbamy o poprawność pisowni, zwłaszcza nazw gatunków. Jeżeli ktoś trzykrotnie w jednym poście powiela ten sam błąd, uważam, że wypada nakierować na poprawną nazwę (ja to zrobiłem z uśmiechem, jak być może zauważyłeś), by żyjąc w nieświadomości nie używał błędnej nazwy w przyszłości.

Poza tym na forum trafiają młodzi użytkownicy, zaczynający dopiero przygodę z malawi, którzy czytając kilkakrotnie nieprawidłowo podane nazwy, utrwalają je sobie w pamięci.

Więcej dystansu proponuję.

Nie zawsze trzeba wszystko odbierać jako wytykanie błędów.

• Dziękuję 1
Opublikowano
Na tym forum dbamy o poprawność pisowni, zwłaszcza nazw gatunków. Jeżeli ktoś trzykrotnie w jednym poście powiela ten sam błąd, uważam, że wypada nakierować na poprawną nazwę (ja to zrobiłem z uśmiechem, jak być może zauważyłeś), by żyjąc w nieświadomości nie używał błędnej nazwy w przyszłości.

Poza tym na forum trafiają młodzi użytkownicy, zaczynający dopiero przygodę z malawi, którzy czytając kilkakrotnie nieprawidłowo podane nazwy, utrwalają je sobie w pamięci.

Więcej dystansu proponuję.

Nie zawsze trzeba wszystko odbierać jako wytykanie błędów.

Chyba za dużo czasu spędziłem na forum cy raczej forach, gdzie trol troll pogania i łapanie za słówka jest standardem...

W każdym razie, w 100% przyjmuje Twoja argumentację i niniejszym przepraszam.

Opublikowano
Chyba za dużo czasu spędziłem na forum cy raczej forach, gdzie trol troll pogania i łapanie za słówka jest standardem...

No to dobrze w końcu trafiłeś, tu jest inna jakość ;)

Urazy nie noszę, cieszę, że doszliśmy do porozumienia.

Nie zaśmiecam już wątku.