Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema! mam akwa 980l i niewiem jaka dac obsade wiem tylko ze chcialbym cos z duzych gatunkow takich co rosna przynajmniej 25cm. Prosze o pomoc!

Opublikowano

Witam jezeli chcesz cos z duzych gatunkow to polecam ci nimbochromis fuscostaeunatus ,nimbochromis venustus ,fossorochromis rostratus ,nimbochromis polystigma ,aristochromis christi ,dimidiochromis compressiceps... obejzyj je napewno cos wybiezesz!

Opublikowano

Nawet w takim akwarium 4 tak agresywne gatunki to przesada. Jeśli koniecznie chcesz coś z drapieżniów, to spróbowałbym maksymalnie 2 gatunków, a i to nie gwarantowałoby spokoju.Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z pyszczakami to polecałbym jednak coś mniej agresywnego, np. któreś z Copadichromis, Protomelas, Otopharynx, czy innej relatywnie spokojnej nie mbuny. Nie ma co od razu porywać się na największych drapieżników, bo duże akwarium to nie wszystko. Lepiej najpierw nabrać trochę doświadczenia ze spokojniejszymi gatunkami.

Opublikowano

ja ci proponuje coś z tego:cyrtokara moori, copadichromis borleyi, placidochromis milomo, mylohromis lateristryga

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Ja do tak dużego akwarium dał bym parke Cyrtocara moorii, a jak wolisz kolorowe rybki to dałbym troche mniejsze Aulonocara nyassae i po sprawie. :lol: