Polanek1 Opublikowano 18 Sierpnia 2006 #1 Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Siema! mam akwa 980l i niewiem jaka dac obsade wiem tylko ze chcialbym cos z duzych gatunkow takich co rosna przynajmniej 25cm. Prosze o pomoc!
nimbo Opublikowano 18 Sierpnia 2006 #2 Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Witam jezeli chcesz cos z duzych gatunkow to polecam ci nimbochromis fuscostaeunatus ,nimbochromis venustus ,fossorochromis rostratus ,nimbochromis polystigma ,aristochromis christi ,dimidiochromis compressiceps... obejzyj je napewno cos wybiezesz!
Polanek1 Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Autor #3 Opublikowano 18 Sierpnia 2006 dzieki napewno zobacze!!
Polanek1 Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Autor #4 Opublikowano 18 Sierpnia 2006 wybrałem nimbochromis fuscostaeunatus ,nimbochromis venustus ,fossorochromis rostratus i dimidiochromis compressiceps!!!
MateuszT Opublikowano 18 Sierpnia 2006 #5 Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Nawet w takim akwarium 4 tak agresywne gatunki to przesada. Jeśli koniecznie chcesz coś z drapieżniów, to spróbowałbym maksymalnie 2 gatunków, a i to nie gwarantowałoby spokoju.Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z pyszczakami to polecałbym jednak coś mniej agresywnego, np. któreś z Copadichromis, Protomelas, Otopharynx, czy innej relatywnie spokojnej nie mbuny. Nie ma co od razu porywać się na największych drapieżników, bo duże akwarium to nie wszystko. Lepiej najpierw nabrać trochę doświadczenia ze spokojniejszymi gatunkami.
grzechp Opublikowano 18 Sierpnia 2006 #6 Opublikowano 18 Sierpnia 2006 ja ci proponuje coś z tego:cyrtokara moori, copadichromis borleyi, placidochromis milomo, mylohromis lateristryga
zyg Opublikowano 19 Sierpnia 2006 #7 Opublikowano 19 Sierpnia 2006 A może Chilotilapia Rhoadesi albo Scianenochromis Fryeri .
REDRED Opublikowano 30 Października 2006 #8 Opublikowano 30 Października 2006 Ja do tak dużego akwarium dał bym parke Cyrtocara moorii, a jak wolisz kolorowe rybki to dałbym troche mniejsze Aulonocara nyassae i po sprawie.
Rekomendowane odpowiedzi