Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeśli zamierzasz tworzyć dobry bezpieczny zestaw to skopiuj to co robi Stan. On od bardzo długiego czasu karmi mieszankową metodą i ryby mają się dobrze. Ja opisywałem karmy Tropical raczej jako jedne z wielu w mojej metodzie :). Nie podejmę się tworzenia mieszanki skoro nigdy jej nie stosowałem.

Opublikowano

Decydując się na karmę w formie mieszanki powinieneś być pewnym , że mieszanką ta nie jest zbyt uboga. Dwie karmy dobre ale ze średniej półki tego nie gwarantują. Stan dawał kiedyś tylko Nls . Trochę w niej domieszał ale poza tym daje jeszcze inne rzeczy ( mrożonki ). Nie podam Ci bezpiecznej diety tego typu. Musisz poczekać na Stana lub innych zwolenników tej metody.

Opublikowano

Heh, czekasz i może się doczekasz ;-)

Ja nie mieszam NLS cichlid formula i Thera+ 1mm to podaje w bardzo małej ilości z rana, a popołudniu podaję spirulinę osi w płatkach.

Co do twojej mieszanki to krylla bym zostawił i wymieszał to że spiruliną osi no ale jak masz już Tropicala to wymieszaj to. A jako drugi pokarm dałbym coś z premium np. NLS cichlid formula lub danichi veggie lub osi cichlid flakes. I rano granulat, a popołudniu mieszankę płatków. Pamiętaj tylko że pokarmy premium to nie jest pokarmy do spania łopatą tylko delikatnie się te pokarmy podaję. Bo z tego co często w klubie widzę sporo ludzi pokarmy premium sypią bez opamiętania.

• Dziękuję 1
Opublikowano

Piszesz stan by dużo nie dawać tzn ile???kurcze teraz zauważyłem w szafce że mam NLS cichlid formula

New Life Spectrum Cichlid Formula 60g - BIAŁYSTOK (5334609975) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.@@AMEPARAM@@http://img05.allegroimg.pl/photos/400x300/53/34/60/99/5334609975@@AMEPARAM@@05@@AMEPARAM@@53/34/60/99@@AMEPARAM@@5334609975

;-)i wiesz co stan?dziś im to dałem to się prawie pozabijały o ten pokarm;-) ten NLS to nie to samo co ten kryl z mojej mieszanki???

-- dołączony post:

http://allegro.pl/listing/listing.php?order=m&string=osi+cichlid+flakes&bmatch=engagement-v10-promo-sm-sqm-hou-1-3-1120

Moja mnie zabije tyle na żarcie dla rybek:Done lepiej jedzą niż ona;)

Opublikowano
Nls był tylko jeden, jak miał słuszne rozmiary dla predatorów.Tym sie wyróżniał....

Odkąd zmniejszył granulację niczym się nie wybijał od pozostałych pokarmów tzw. premium.

to

New Life Spectrum Cichlid Formula 60g - BIAŁYSTOK (5334609975) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.@@AMEPARAM@@http://img05.allegroimg.pl/photos/400x300/53/34/60/99/5334609975@@AMEPARAM@@05@@AMEPARAM@@53/34/60/99@@AMEPARAM@@5334609975

jest premium pokarm czy nie???