Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Heh, niby tak i niby nie. A dlaczego ano dlatego że TY Piotrze kupujesz małe opakowania więc cena będzie rosła i to ostro. Producenci tacy jak Tropical itd ( nie bronie ich żeby nie było) kupują to na tony i cena wygląda inaczej tym bardziej że będzie to spirulina do celów paszowych , a ta sama spirulina sprzedana już jako produkt dla ludzi w sklepie zielarskim itp. będzie duuuużo droższa. I to jest pewne jak 2x2=4

Nawet w sklepie zielarskim 1000gr spiruliny kosztuje 100zł więc juz twoje obliczenia są do bani ;-)

http://natura-market.pl/pl/p/-Spirulina-proszek-1kg/1295

Pamiętam z mojego podwórka karpiowego ( tam robiłem własne żarcie dla karpi tzw. kulki proteinowe itp.) i chciałem kupić mączkę z małży nowozelandzkich ( kolejny wspaniały produkt jak kryll itp. dodatki sam się and tym zastanów przy tworzeniu Piotrze futru) to kosztowała ona plus minus 500gr 50 zeta. No ale po rozmowie z kolesiem zajmującym się tego typu tematami powiedział, że ta cena tak naprawdę nie ma nic wspólnego z realną cena hurtownika bo w Azji kosztuję tak mączka 1ozł ale za kilo jeden warunek - trzeba kupić kilkadziesiąt ton tego proszku ;-). Także mali płacą za tego typu produkty wysoką cene , a duzi sie bogacą ;-)

Opublikowano

Kiedyś czytałem coś na temat długopisów. Kosztujacy w detalu około 7zł w produkcji kosztował coś około 28 gr. a ponoć firmy farmaceutyczne mają większe przebicie na niektórych lekach niż katele narkotykowe na kokainie. Takie małe OT.

Opublikowano

Tego mi nie zdradzili ☺. Standardowe płatki o zielonym zabarwieniu jak żywo przypominały mi OSI Spirulina Flakes. Były jednak sypane z białego plastikowego wiaderka a ich wielkość sugerowała większe płaty z większych opakowań. Oczywiście nie mieszkałem tam przez tydzień i nie znam całego ich menu ☺

Opublikowano

Z tego co pamiętam to fuljer karmi ryby osi maintenece i tak na oko jest to mieszanka brine shrimp, vivid color i spirulina tej firmy.

Tak na marginesie czy ktokolwiek sądzi że takie hodowle miały by czas i chęci na, , zabawy" we własnej roboty pokarmy skoro są świetne pokarmy premium?

Sukcesy hodowlane to nie tylko pokarm, bo tu wystarczy pokarm premium ale IMHO przedewszystkim dobrej jakości ryby do rozrodu i mega bagaż doświadczenia co z czym jak łączyć, a co odrzucać. Plus czysta woda szczególnie w pierwszym etapie życia młodych ryb(No3 itd.)