Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy dopuszcza się stosowanie jako podłoże piasek plażowy?

Jakie konkretnie czynności dokonać z tym podłożem zanim wrzucę na dno baniaka ?

Opublikowano

Szczesciarz - piasek z plazy :D !

Przede wszystkim piasek musi byc czysty. Jesli masz pewnosc , ze ten plazowy nie zostal zanieczyszczony chemicznie albo biologicznie - wystarczyłoby przepłukać, ale poniewaz takiej pewności chyba nie ma lepiej byłoby jeszcze go wyprażyc w piekarniku. Myślę, że temperatura 150 - 200 C w czasie 30 - 60 min zrobi swoje.

Opublikowano

dzięki za podpowiedzi - na pewno wstawię do piekarnika,

znajomy sugeruje ubrać kalosze i wziąć piasek plażowy z wody - a nie suchy z plaży ?

co wy na to ?

Opublikowano

Taki z plazy jest ok, przepłucz, do piekarnika, i bedzie ok.

Czy z wody czy z plazy, i tak bedziesz musial go przeplukac, ja preferuje taki z plazy, dlaczego?

Taki wyjety z wody ma mnooostwo pokruszonych skorupek, kamyczkow, glonow itp, z plazy duzo latwiej(serio) wziasc czysty piasek.

Opublikowano

Hej

Ty sabotage jesteś z Gdyni. Bierzesz piasek z jakiegoś konkretnego miejsca? Bo po mojemu to najładniejszy w okolicach 3miasta jest ten w sobieszewie?????

A czy może używa ktoś piasku który jest na plaży w miejscowości Dębki (lub podobnego). Jeżeli ktoś tam był to wie o czym mówię. Tam na plaży jest drobniuteńki jak mąka bialutki piaseczek. I jak sobie w tym roku na nim leżałem to pierwsze co mi przyszło do głowy to czy nadawałby się do akwa?

pozdro

Opublikowano

w jaki sposób płochliwe ?

zapewne 50% użytkowników malawi w tym i ja ma biały piasek (grys dolomitowy) i jakos nie widze tej płochliwości.. ma ktos inne zdanie ?

Opublikowano

Oczywiści tak jak zostało wspomniane nie chodziło mi o sam biały piasek tylko o piasek plus oświetlenie. Choć pewnie wielu rybom i tak to nie przeszkadza ale wolałem wspomnieć.