mariom2 Opublikowano 30 Września 2015 #1 Opublikowano 30 Września 2015 witam, Panowie jestem tu nowy ale poleciał mi to forum Pan ze sklepu akwarystycznego w Poznaniu. jak widać na fotkach mam problem z glonami z tego co doczytałem to są to krasnorosty ale drugi glon ktory zaatakował rośliny na dole akwarium to jest jakiś inny i nie wiem co to i nie wiem jak z nim walczyć. czy możecie jakoś pomoc i doradzić jak zadziałać?? powiem tak puki co stosuję carbo w płynie. 5ml na baniak 60l dziennie. i co tygodniowa podmiana wody. jeśli potrzebujecie jakieś info dodatkowo to napiszcie na wszystko odpowiem jeśli będę wiedział oczywiście
marcin73m Opublikowano 30 Września 2015 #2 Opublikowano 30 Września 2015 witaj, trafiłeś na trochę niewłaściwe forum. Owszem, ludzie tu bardzo chętni do pomocy, ale...w temacie dotyczącym szeroko pojętego biotopu Malawi. Na Twoim miejscu zajrzałbym na forum holenderskie.pl Tam jest ogrom wiedzy m.in. na interesujący Cię temat. Wiem, bo sam miałem kiedyś akwarium roślinne i korzystałem b. często. 1
eljot Opublikowano 30 Września 2015 #3 Opublikowano 30 Września 2015 Dodam że w "naszych" akwariach glony są w większości pożądane, więc sposobów na ich pozbycie się wiele nie znajdziesz.
stan Opublikowano 30 Września 2015 #4 Opublikowano 30 Września 2015 I ja dodam jak wyżej nie to forum nie te problemy ;-), a i tak kolega Marcin skierował kolegę na właściwe tory- także temat zamykamy !
Rekomendowane odpowiedzi