Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jaka nie agresywna obsadę dobrać do tego baniaka z podobnymi uwarunkowaniami żywieniowymi maksymalnie 2 gatunki. Ile zakupić młodych rybek. Żonie podobają się Yellowy może coś do nich proszę o pomoc. Z 20sztuk 10sztuk demasoni 10sztuk Hongi po 2latach został jeden demason i 2 hongi :/ Pozdrawiam

Opublikowano

Yellow jest uznawany za najmniej agresywnego może dobierz do niego Iodotropheus sprengerae jest też raczej spokojny. Demasoni i Hongi to roślinożercy więc nie pasują do Yellow pod względem żywieniowym, a na dodatek są bardzo agresywne.

Zakup po dziesięć sztuk narybku .

Opublikowano

Ten sprzedający ma takie Aulonocara FIRE FISH,Aulonocara JACOBFREIBERGI Eureca RED ,Aulonocara FireFish OB Blueberry, Aulonocara RED BURGUND. Bardzo spodobały Mi się te rybki. Czy któraś z nich może śmiało pływać z Yellowem?Czy żywieniowo nie będzie jakiś przeciwwskazan oraz czy nie są one agresywne? Mało informacji o nich w połączeniu z Yellowem:/ Jaki ewentualnie pokarm zakupic? Pozdrawiam

Opublikowano
  tablo888 napisał(a):
Ten sprzedający ma takie Aulonocara FIRE FISH,Aulonocara JACOBFREIBERGI Eureca RED ,Aulonocara FireFish OB Blueberry, Aulonocara RED BURGUND. Bardzo spodobały Mi się te rybki. Czy któraś z nich może śmiało pływać z Yellowem?Czy żywieniowo nie będzie jakiś przeciwwskazan oraz czy nie są one agresywne? Mało informacji o nich w połączeniu z Yellowem:/ Jaki ewentualnie pokarm zakupic? Pozdrawiam

będą pasować

tablo888 napisał(a):
Z 20sztuk 10sztuk demasoni 10sztuk Hongi po 2latach został jeden demason i 2 hongi :/

a co się stało , chorowały, czy się wytłukły ??

Opublikowano

Niestety wytłukły się miałem takiego pecha,ze trafiłem większość samców niestety...Czy jeśli kupie 8yellowi 8aulonec to będzie dobrze? Z opisu aukcji wynika,ze są to dość duże ryby 5-6cm. Chciałbym uniknąć sytuacji z nadmierna agresja a może cynotilapia bardziej się dogada z yellowem?

Opublikowano
  tablo888 napisał(a):
Niestety wytłukły się miałem takiego pecha,ze trafiłem większość samców niestety...Czy jeśli kupie 8yellowi 8aulonec to będzie dobrze? Z opisu aukcji wynika,ze są to dość duże ryby 5-6cm

Wszystkie te Aulonocay to sztuczne twory. Możesz się spodziewać wszystkiego. Po relatywny spokój (jak na Malawi) lub po konkretną demolkę z trupami. Na pewno nie kupuj Jacobfreibergi są to największe killery wśród Aulonek.

Opublikowano
  tablo888 napisał(a):
cynotilapia bardziej się dogada z yellowem?

To jest lepsza opcja, kolorystycznie pasowałaby idealnie ta

CYNOTILAPIA AFRA HARA GALLIREYA REEF - YouTube