Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jaka nie agresywna obsadę dobrać do tego baniaka z podobnymi uwarunkowaniami żywieniowymi maksymalnie 2 gatunki. Ile zakupić młodych rybek. Żonie podobają się Yellowy może coś do nich proszę o pomoc. Z 20sztuk 10sztuk demasoni 10sztuk Hongi po 2latach został jeden demason i 2 hongi :/ Pozdrawiam

Opublikowano

Yellow jest uznawany za najmniej agresywnego może dobierz do niego Iodotropheus sprengerae jest też raczej spokojny. Demasoni i Hongi to roślinożercy więc nie pasują do Yellow pod względem żywieniowym, a na dodatek są bardzo agresywne.

Zakup po dziesięć sztuk narybku .

Opublikowano

Ten sprzedający ma takie Aulonocara FIRE FISH,Aulonocara JACOBFREIBERGI Eureca RED ,Aulonocara FireFish OB Blueberry, Aulonocara RED BURGUND. Bardzo spodobały Mi się te rybki. Czy któraś z nich może śmiało pływać z Yellowem?Czy żywieniowo nie będzie jakiś przeciwwskazan oraz czy nie są one agresywne? Mało informacji o nich w połączeniu z Yellowem:/ Jaki ewentualnie pokarm zakupic? Pozdrawiam

Opublikowano
Ten sprzedający ma takie Aulonocara FIRE FISH,Aulonocara JACOBFREIBERGI Eureca RED ,Aulonocara FireFish OB Blueberry, Aulonocara RED BURGUND. Bardzo spodobały Mi się te rybki. Czy któraś z nich może śmiało pływać z Yellowem?Czy żywieniowo nie będzie jakiś przeciwwskazan oraz czy nie są one agresywne? Mało informacji o nich w połączeniu z Yellowem:/ Jaki ewentualnie pokarm zakupic? Pozdrawiam

będą pasować

Z 20sztuk 10sztuk demasoni 10sztuk Hongi po 2latach został jeden demason i 2 hongi :/

a co się stało , chorowały, czy się wytłukły ??

Opublikowano

Niestety wytłukły się miałem takiego pecha,ze trafiłem większość samców niestety...Czy jeśli kupie 8yellowi 8aulonec to będzie dobrze? Z opisu aukcji wynika,ze są to dość duże ryby 5-6cm. Chciałbym uniknąć sytuacji z nadmierna agresja a może cynotilapia bardziej się dogada z yellowem?

Opublikowano
Niestety wytłukły się miałem takiego pecha,ze trafiłem większość samców niestety...Czy jeśli kupie 8yellowi 8aulonec to będzie dobrze? Z opisu aukcji wynika,ze są to dość duże ryby 5-6cm

Wszystkie te Aulonocay to sztuczne twory. Możesz się spodziewać wszystkiego. Po relatywny spokój (jak na Malawi) lub po konkretną demolkę z trupami. Na pewno nie kupuj Jacobfreibergi są to największe killery wśród Aulonek.