Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam od Przemka czerń w szkle i wygląd jest super ale czyszczenie odcisków dziecięcych paluszków już nie ;)

mysle ze płyte lakierowana łatwiej sie czyści a raczej nie widać na białym tak mocno odcisków

Opublikowano
mam od Przemka czerń w szkle i wygląd jest super ale czyszczenie odcisków dziecięcych paluszków już nie ;)

mysle ze płyte lakierowana łatwiej sie czyści a raczej nie widać na białym tak mocno odcisków

Zarówno szkło jak i lakier czarny to jest album odcisków palców. Moja szafka w lakierze przy przenoszeniu była palcowana wielokrotnie i nic nie widać. Z resztą mam białe szkło na szafkach nocnych i też nie ma problemu z odciskami palców. Wydaje mi się, że czarne szkło i czarny lakier jest bardzo trudny w utrzymaniu czystości. Kolor biały nie dość, że jest łatwiejszy w utrzymaniu czystości to nadaje całemu zestawowi lekkości. Reasumując potwierdzam Twoje przypuszczenia.

Opublikowano

Bardzo ładnie urządzone akwarium. Te rybki już spore kupiłeś, czyli nie zaczynałeś od maluchów? I masz rację, pozbądź się tych sztucznych wynalazków (FF, RR).

Opublikowano
Bardzo ładnie urządzone akwarium. Te rybki już spore kupiłeś, czyli nie zaczynałeś od maluchów? I masz rację, pozbądź się tych sztucznych wynalazków (FF, RR).

Marcin chyba po prostu stworzył większe mieszkanie dla swoich rybek i przeniósł je z 300 litrów, dlatego są takie duże ;) Marcin, akwarium super! Bardzo mi się podoba, na pewno będę się wzorował przy okazji tworzenia czegoś większego ;) tylko gdzie te kolejne fotki? :P

Opublikowano
Marcin chyba po prostu stworzył większe mieszkanie dla swoich rybek i przeniósł je z 300 litrów, dlatego są takie duże ;) Marcin, akwarium super! Bardzo mi się podoba, na pewno będę się wzorował przy okazji tworzenia czegoś większego ;) tylko gdzie te kolejne fotki? :P

Rybki zostały przeniesione z mniejszego akwarium. Plus dokupionych było parę sztuk aby stworzyć 3 sensowne haremy.

Zdjęcia będę dzisiaj wieczorem, prezentujące całe akwarium i nowe nabytki. Wczoraj bez statywu nie dało się zrobić sensownych ostrych zdjęć.

Opublikowano

E tam, nie uwierzę, że przy oświetlonym akwarium nie da się zrobić udanego zdjęcia z ręki.

I tu się kłania mój postulat przedwyborczy o utworzeniu działu dotyczącego technik fotografowania ryb i akwariów. Klub mógłby zyskać masę fajnych fotek, a i fotografujący mieliby z czego być dumni :)

• Dziękuję 1
Opublikowano
E tam, nie uwierzę, że przy oświetlonym akwarium nie da się zrobić udanego zdjęcia z ręki.

I tu się kłania mój postulat przedwyborczy o utworzeniu działu dotyczącego technik fotografowania ryb i akwariów. Klub mógłby zyskać masę fajnych fotek, a i fotografujący mieliby z czego być dumni :)

Akwarium było bardzo ostre. Tylko ryby były rozmazane. Wczoraj wszystko było robione na automacie. Dzisiaj pobawię się na manualu i ustawię odpowiednio ISO, czas i przesłonę.

Tak jak obiecałem. Pierwsze zdjęcie :)

akwarium2.jpg

Opublikowano

Dziękuję za miłe słowa. Oczywiście z akwarium zniknie A. FF i jeżeli znajdę porządny dom to A. RR :) . No i oczywiście po zoobotanice dojdzie czwarty gatunek. Jaki? Sam jeszcze nie jestem w 100% przekonany.

• Dziękuję 1