Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam forumowiczów!Czy w zbiorniku 150-60-60 można razem hodować nastepujące gatunki pyszczaków:

M.msobo magunga 1+4

M.zebra chilumba maison reef1+4

M.cyaneorhabdos 1+4

M.estherae red red 1+4

L.perlmutt 1+4

Przeglądałem propozycje obsad i tam powyższe gatunki były ze soba łączone ale nie razem w takim zestawieniu.Czy poziom agresji nie bedzie zbyt wysoki?Czekam na wasze sugestie.

Opublikowano

Dobrej jakości redy ( samice ) - czyli o intensywnym wybarwieniu czerwono - pomarańczowym,

tworzą " ciepły klimat w akwa.

Natomiast intensywnie żółte samice msobo dopełniają to "ciepło".

Samce obu gatunków, to kwitesensja zachowań i kolorystyki Mbuna.

Opublikowano

"Czerwone" samice redów widziałem tylko na rasowanych fotkach i filmikach :) Te na żywo są pomarańczowe podobnie jak samice magungi (inne msobo już są żółte) Ale jestem facetem i mogę nie odróżniać niuansów kolorystycznych ;).

Opublikowano
"Czerwone" samice redów widziałem tylko na rasowanych fotkach i filmikach :) Te na żywo są pomarańczowe podobnie jak samice magungi (inne msobo już są żółte) Ale jestem facetem i mogę nie odróżniać niuansów kolorystycznych ;).

To zapraszam do mnie, gdzie w chwili obecnej - choć przejściowo - pływają oba te gatunki i wszyscy faceci widzą różnicę na pierwszy rzut oka zachwycając się ( na żywo, bez filmowych i fotograficznych trików ) tak intensywnym wybarwieniem redów.