Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Piasek zakupiony :) Mam tylko prośbę o podpowiedź: przez co najlepiej płukać ten piasek. Sitko kuchenne i gaza chyba mają zbyt grube oczka. Jak Wy to koledzy robiliście u siebie?

Opublikowano

Ja płukałem przez sitko które posiadało oczka o średnicy 3mm. Wyłożone było pieluszką tetrową złożoną na pół. Nie miałem większych strat w piasku a pył wypłukany idealnie.

Opublikowano

Przy okazji chciałbym jeszcze zadać pytanie o obsadę do 200l (100*40*50h), czy mogłaby być taka?

cynotilapia afra red top likoma 1+4

Labidochromis caeruleus yellow 1+4

Opublikowano

No i się wziąłem. Jako otworzyłem opałowanie to sie okazało, ze piasek nie jest biały :(, no dość mocno zanieczyszczony. Podczas usuwania żwirku z akwarium moja podkładka sie uniosła do góry no i kolejny klops a raczej porażka. No wiec wszystko chyba muszę niestety zacząć od nowa. Płace fycowe za niewiedzę i nie czytanie dokładne forum. Ale pewnie jeszcze kilka razy zapłacę. Aby nie kosztem zwierzaków. Ok koniec narzekania.

Gdzie kupić biały piasek o dobrej gramaturze? No i czy jak wyjąłem kamienie i spuściłem wodę to rozumiem, ze start od zera. Czy jak napełnienie akwarium nowa woda z domieszka pozostałej wody, ok 6 l, to jak wleje uzdatniacz to czy szlak tr....moje bakterie w filtrach?

Opublikowano
Czy jak napełnienie akwarium nowa woda z domieszka pozostałej wody, ok 6 l, to jak wleje uzdatniacz to czy szlak tr....moje bakterie w filtrach?

6l..? A gdzie reszta? :-/