Skocz do zawartości

Wydanie gazety klubowej/ rocznik/ ankieta

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Po co drukować coś co jest za darmo na forum? Mamy do tych informacji nieograniczony dostęp, w każdej chwili. Sięgam pamięcią bardzo daleko, i nie pamiętam kiedy ostatni raz kupiłem drukowaną gazetę. Tutaj wybieram sobie informacje które mi pasują. Jestem na nie.

Przeczytałem Twój wpis i zanim sprawdziłem wiek w Twoim profilu z góry założyłem, że musi to być wpis kogoś w młodym wieku. I oczywiście się nie pomyliłem ;-)

We współczesnym zwirtualizowanym na maksa świecie, w dalszym ciągu egzystuje grupa "dinozaurów", dla których "zapach" druku i możliwość dotyku dobrej jakości papieru jest czymś ważnym i przywraca miłe wspomnienia z przeszłości ;-)

Niestety obawiam się, że na forum nie znajdzie się wystarczająca liczba chętnych, żeby ruszył projekt "gazeta".

• Dziękuję 5
Opublikowano

We współczesnym zwirtualizowanym na maksa świecie, w dalszym ciągu egzystuje grupa "dinozaurów", dla których "zapach" druku i możliwość dotyku dobrej jakości papieru jest czymś ważnym i przywraca miłe wspomnienia z przeszłości ;-)

ooo i już się dowiedziałem dlaczego markety robią te swoje piękne ulotki na papierze kredowym :D

Opublikowano

Ja należę też do tych dinozaurów ☺. Poza tym już po 40 tce smartfon ostro daje po patrzałkach i odmiana na coś papierowego to fajna sprawa. Edd jeszcze nie ma takich problemów, parafrazując naszego Tomka, wychodzi na to że nie dorósł do papierowej wersji ... ma zbyt zdrowe oczyska ; )

Opublikowano

Udział w ankiecie (zarówno na tak jak i na nie) jest cenny bo pozwoli ocenić skalę popytu .... albo popyciku.

Mam kilka ulubionych numerów czasopism akwarystycznych, po które sięgam prawie tak często jak do jjackowego zdjęcia red-capa w naszej galerii.

Czasy się zmieniają, ale papier nie zginie. Porównałbym go do wiecznego pióra.

Ale nic na siłę, ....... popyt jest zjawiskiem mierzalnym.

Post_Mortem - nie musisz sprawdzać w moim profilu - intuicja Cię nie zawiedzie:D:D:D

Opublikowano

Owszem jestem młody, ale to w Nas młodych nadzieja - tak myślę :P

Generalnie nie czytam raczej forum na smartfonie, lecz na kompie, a z tego co się orientuję i widzę po statystykach to spędzacie dużo więcej czasu przed monitorem odemnie drodzy koledzy :) W każdym razie wyraziłem swoje zdanie, pewnie gdybym był starszy to ten pomysł bardziej by do mnie trafiał, ale na chwilę obecną nie wiele mam do wspominania ;).

Opublikowano

Masz rację, ale "dinozaury" też idą z duchem czasu i kalkulują.

Jeżeli interesuje mnie jakiś temat - ryba czy sprzęt , to znajdę konkretne info, kopiuję, wklejam do formatu A4 i drukuję ( jak trzeba to w kolorze i nawet na papierze fotograficznym).

Mam to co chcę i o wiele taniej niż gazeta, w której jakaś część zupełnie mnie nie interesuje.

Czasem idę sobie do Empiku, biorę gazetę o tematyce akwarystycznej do ręki i czytam arta o Malawi. Gazetę odkładam i wychodzę. Za jej cenę mam fajne jedzenie dla ryb.

Takie jest moje zdanie.

Opublikowano

Osobiście lubię formę drukowaną niż elektroniczną , z drugiej strony nie mam ochoty płacić w granicach 50zł za kilka stron informacji których mam pod dostatkiem w internecie , a przede wszystkim na naszym forum. Oczywiście jeżeli będzie wola większości zrobię co będę mógł żeby taką gazetkę wspierać w każdy możliwy sposób. Także czekam na wyniki ankiety.

Opublikowano

Masz rację, ale "dinozaury" też idą z duchem czasu i kalkulują.

Jeżeli interesuje mnie jakiś temat - ryba czy sprzęt , to znajdę konkretne info, kopiuję, wklejam do formatu A4 i drukuję ( jak trzeba to w kolorze i nawet na papierze fotograficznym).

Mam to co chcę i o wiele taniej niż gazeta, w której jakaś część zupełnie mnie nie interesuje.

Czasem idę sobie do Empiku, biorę gazetę o tematyce akwarystycznej do ręki i czytam arta o Malawi. Gazetę odkładam i wychodzę. Za jej cenę mam fajne jedzenie dla ryb.

Takie jest moje zdanie.

Ja niestety nie pochwalam takiego zachowania, bo takim oto działaniem przyczyniasz się po części do "rozkładania na łopatki" przemysłu wydawniczego, ale nie o tym jest ten temat więc rozpisywanie się o takich aspektach, w tym wątku nie ma najmniejszego sensu.

Jako "dinozaur" nie wzbraniam się bynajmniej, aby iść z duchem czasu, ale z czysto ludzkiego szacunku dla czyjegoś wysiłku (ktoś się przecież musiał napracować przygotowując dany materiał, który opublikował w sieci), nie czułbym się dobrze korzystając z takiej "pracy" na zasadzie "kopiuj-wklej"

• Dziękuję 1
Opublikowano
... Jako "dinozaur" nie wzbraniam się bynajmniej, aby iść z duchem czasu, ale z czysto ludzkiego szacunku dla czyjegoś wysiłku (ktoś się przecież musiał napracować przygotowując dany materiał, który opublikował w sieci)...

OK - robię to rzadko i tyko do użytku własnego, i jakoś nie chce mi się wierzyć, że niczego nigdy nie kopiowałeś ...

A jak widzicie kwestie formalne w postaci " praw autorskich " do danego materiału ?

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.