Skocz do zawartości

Wydanie gazety klubowej/ rocznik/ ankieta

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W takim razie na samym początku określcie, że sondaż dotyczy TYLKO klubowiczów.

Tytuł tego wątku oraz temat ankiety sugerują, że będzie to czasopismo dla osób związanych z Klubem.

Natomiast sam fakt, że osoba o statusie użytkownika forum biorąca udział w ankiecie nie jest w chwili obecnej w Klubie wcale nie oznacza, że do Klubu nie wstąpi. Dlatego tak jak napisałem w poprzednim poście nie ma sensu deklarowanie się przez osoby, które nie zamierzają przystąpić do Klubu Malawi.

Opublikowano
Nasz kolega Poznerowicz zaproponował, że zbada temat wydania gazety klubowej, która zawierała by artykuły, fotografie klubowiczów/użytkowników i była by dystrybuowana wśród nich

Tak brzmi początek wątku - wydaje mi się, że znam trochę język polski.

Ucieszyłem się z takiej szansy dla całego środowiska. Jeśli przeszłaby w tej formie, deklaruję zakup dodatkowo 5 sztuk z przeznaczeniem na rozdysponowanie na ZB dla "nowych adeptów" zainteresowanych Malawi.

• Dziękuję 1
Opublikowano
Chciałbym przypomnieć, że jedynym źródłem finansowym z którego stowarzyszenie zwykle może mieć pieniądze są składki członkowskie.

Wysłane z telefonu

W tym akurat przypadku stowarzyszenie pełniłoby wyłącznie niejako rolę pośrednika w działaniach mających na celu zaspakajanie potrzeb osób związanych z Klubem przy jednoczesnej realizacji celów statutowych stowarzyszenia. Nie miałoby to nic wspólnego z przychodami Klubu.

-- dołączony post:

Tak brzmi początek wątku - wydaje mi się, że znam trochę język polski.

Ucieszyłem się z takiej szansy dla całego środowiska. Jeśli przeszłaby w tej formie, deklaruję zakup dodatkowo 5 sztuk z przeznaczeniem na rozdysponowanie na ZB dla "nowych adeptów" zainteresowanych Malawi.

Znasz język polski i to nawet nie trochę :-) Moje przeoczenie, bo przyznaję, że dopiero w przytoczonym przez Ciebie cytacie doczytałem, że w poście Wojtka jest mowa również o użytkownikach.

Opublikowano
Ze swojej strony tez moge rozeslac kilka zapytan do firm z ktorymi wspolpracuje. Tylko szybkie pytanie, projekt graficzny wraz zprzygotowaniem do druku lezy po naszej stronie czy drukarni?

Tak, projekt graficzny i przygotowanie do druku po naszej stronie. Oczywiście można i trzeba szukać drukarni, ale spokojnie, jest na to czas. Szczerze mówiąc, jeśli ja mam się zajmować sprawami druku, to wolałbym mieć drukarnię gdzieś w pobliżu, tak żeby móc podjechać do niej, żeby chociażby zobaczyć próbny wydruk.

Opublikowano

Oczywiście, że gazeta jest dla użytkowników i klubowiczów. Inaczej ci pierwsi nie widzieli by nawet tej dyskusji. Dlaczego tak ... ano dlatego, że w wąskim gronie klubowiczów szanse na jej powstanie były by iluzoryczne. 50 sztuk to koszt 75 zł. na razie na tak drogą gazetę pisała by się jedna osoba.

Demasoni w ankiecie zaznaczasz ile dalbys maksymalnie za taką gazetę. To da nam obraz. Jeśli zdeklaruje się łącznie 50 osób z czego tylko 2 dałyby 75 zł to po projekcie. Bo żeby było 45 zł to nakład musiałby mieć 100 a po 25 zł jeszcze więcej bo 200 szt.

Marcin osobiście nie zaryzykuję tego, że na naszym koncie pojawi się inna wpłata niż składka. KM nie powinien pośredniczyć w sprzedaży. Nie jest przy tym istotne czy generowano to zysk. Musiałby to wziąć na siebie klubowicz a gazeta byłaby w tym przypadku traktowana jak gadżet. Klubowicz robi zbiórkę na zamówienie i wysyłkę.

Opublikowano

czasopismo to niestety na dzień dzisiejszy droga sprawa i niestety martwię się, że iluzoryczna.

Jednak uważam, że coś takiego jak w latach 90. Pamiętacie, że kiedyś zbierało się fajne periodyki w skoroszytach? co jakiś czas do domu przychodziły wkładki do skoroszytu i zbierało się je kompletując w całość.

Druk czy kolorowe ksero, jednej strony A4, jest znacznie tańszy, łatwiej by było zebrać materiał a klubowicze otrzymywali by myślę też wartościową lekturę a zebranie wydawanych przez długi okres takich wkładek może stworzyć ciekawą, wartościową i bestselerową broszurę.

• Dziękuję 2
Opublikowano
Oczywiście, że gazeta jest dla użytkowników i klubowiczów. Inaczej ci pierwsi nie widzieli by nawet tej dyskusji. Dlaczego tak ... ano dlatego, że w wąskim gronie klubowiczów szanse na jej powstanie były by iluzoryczne. 50 sztuk to koszt 75 zł. na razie na tak drogą gazetę pisała by się jedna osoba.

Marcin osobiście nie zaryzykuję tego, że na naszym koncie pojawi się inna wpłata niż składka. KM nie powinien pośredniczyć w sprzedaży. Nie jest przy tym istotne czy generowano to zysk. Musiałby to wziąć na siebie klubowicz a gazeta byłaby w tym przypadku traktowana jak gadżet. Klubowicz robi zbiórkę na zamówienie i wysyłkę.

Tak jak pisałem powyżej Wojtku - to do Ciebie jako Prezesa KM należy ostateczna decyzja w jakiej formie odbywałaby się ewentualna dystrybucja czasopisma. Jeśli tylko będziesz spał spokojniej w przypadku dystrybucji gazety w charakterze gadżetu to warto skorzystać ze sprawdzonych dotychczas rozwiązań. Tak w ogóle, w przypadku umożliwienia "nabycia" czasopisma osobom nie mającym statusu Klubowicza, moje wcześniejsze wypowiedzi w tym temacie stały się bezprzedmiotowe ;-)

Opublikowano
czasopismo to niestety na dzień dzisiejszy droga sprawa i niestety martwię się, że iluzoryczna.

Jednak uważam, że coś takiego jak w latach 90. Pamiętacie, że kiedyś zbierało się fajne periodyki w skoroszytach? co jakiś czas do domu przychodziły wkładki do skoroszytu i zbierało się je kompletując w całość.

Druk czy kolorowe ksero, jednej strony A4, jest znacznie tańszy, łatwiej by było zebrać materiał a klubowicze otrzymywali by myślę też wartościową lekturę a zebranie wydawanych przez długi okres takich wkładek może stworzyć ciekawą, wartościową i bestselerową broszurę.

Wysyłanie takich kartek to troszkę przerost formy nad treścią i dodatkowe koszty. Wysyłka w formie pdf na maila to już kroczek od umieszczania tego na serwisie. Dla mnie lepszym byłoby po prostu pisanie na serwis. Rocznik byłby czymś konkretniejszym ale może się rozbić o koszty.
Opublikowano

Po co drukować coś co jest za darmo na forum? Mamy do tych informacji nieograniczony dostęp, w każdej chwili. Sięgam pamięcią bardzo daleko, i nie pamiętam kiedy ostatni raz kupiłem drukowaną gazetę. Tutaj wybieram sobie informacje które mi pasują. Jestem na nie.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.