Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Spoko jak nie będziesz odławiać,poza tym eljot miał saulosi z yellowkami oraz callainos i nic nie wspominał o krzyżówkach,tak więc niech najlepiej on się w tej sprawie wypowie.

Opublikowano
Niezależnie od układu haremowego - L.c. Yellow będzie się krzyżował z P. saulosi

wiesz bo widziałeś czy sobie ubzdurałeś ?

Mając mbune, saulosi, msobo red-reda i demasoni nigdy nie zauważyłem nawet podejścia do tarła, przy nonmbunie jest to nagminne ;) zwłaszcza mająć S.Fryeri ;)

Opublikowano

Pisałem, że Saulosi zwykły zółty będzie sie krzyżował z Saulosi Coral, a przy okazji wyszło, że L.c. Yellow też się krzyżuje z Saulosi.

Fus i tak prędzej czy później będzie tarło, stworzysz nową odmianę, tylko nie wypuszczaj jej na rynek, pytanie co zrobisz z rybkami, gdy przeżyją i dorosną.

Opublikowano
Niezależnie od układu haremowego - L.c. Yellow będzie się krzyżował z P. saulosi (!!!).

Gdyby dzisiaj był 1 kwietnia to uznałbym to za fajny żart akwarystyczny ;-)

Tak z ciekawości napisz proszę w wolnej chwili, skąd takie twierdzenie. Trzymałem swego czasu obydwa gatunki razem i nawet w okresach zawirowań w układach haremowych nigdy nie zaobserowałem, żeby te gatunki miały się ku sobie.

• Dziękuję 1
Opublikowano

Jakoś tak wiem o tym krzyżowaniu z doświadczenia - siedzę sobie w pyszczakach od jakichś dwudziestu paru lat.

Na temat saulosi i jego degradacji hodowlanej można napisać książkę.

Dlaczego na rynku jest tak dużo barstardów właśnie z takich połączeń ?

A to, że jestem tutaj ( na forum KM ) od niedawna nie świadczy o mojej niewiedzy.

W tej chwili mam Mbuny ok. 20 gatunków i przeważnie w akwa jednogatunkowych, a dlaczego...?

P.Saulosi i L.c. Yellow krzyżują się i basta !!!