Piciu_poznań Opublikowano 23 Marca 2015 #1 Opublikowano 23 Marca 2015 Witam wszystkich bardzo serdecznie! Mam na imię Piotr. Z akwarystyką pierwszy raz zetknąłem się kilkanaście lat temu. Po bardzo długiej przerwie zdecydowałem się na odświeżenie tematu i na pierwsze swoje Malawi. I wygląda to tak: baniak - 100 x 40 x40 oświetlenie - 2 x 30 W (światło naturalne + silvania aquastar) ogrzewanie - wewnętrzne 200W napowietrzanie - 2 kurtyny 30cm podłoże - drobnoziarnisty jasny piasek kwarcowy tło - czarne, strukturalne aranżacja - wapień filipiński, koralowiec czerwony, muszle barnacla filtracja - biologia: kubełek HW-303B (ceramika, bio-wkład, zeolit) - mechaniczna: 10` korpus narurowy + wkład szurkowy 100m obsada - już w poczekalni 3 + 6 Pseudotropheus saulosi; 5 x Military Helmet. W najbliższym czasie dołączą Gębacze z j. Wiktorii Zbiornik jest właśnie w trakcie zalewania więc pierwsze foty dodam za 2 - 3 tygodnie. Pozdrawiam serdecznie
pozner Opublikowano 23 Marca 2015 #2 Opublikowano 23 Marca 2015 Wszystko pięknie, ale dlaczego te Gębacze mają dołączyć?...czemu akurat one?!
Piciu_poznań Opublikowano 23 Marca 2015 Autor #3 Opublikowano 23 Marca 2015 Jest to oczywiście póki co opcja, z której mogę zrezygnować. Chętnie wysłucham wszystkich krytyk, za i przeciw. W planie mają dołączyć głównie ze względu na swoje walory estetyczne. Po prostu bardzo mi się podobają i z tego co się orientuję nie ma przecikskazań aby trzymać je razem z pyszczakami ) Chyba nie będzie to jakieś wielkie faux pas ?)
pozner Opublikowano 23 Marca 2015 #4 Opublikowano 23 Marca 2015 Ja osobiście nie widzę przeciwwskazań, jeśli wszystko pasuje pod względem żywieniowych i bytowym, ale jest tutaj grupa ortodoksów, którym to się nie spodoba
kado Opublikowano 23 Marca 2015 #5 Opublikowano 23 Marca 2015 Myślę, że 9 pyszczakow w takim akwa, to już dość. Pyszczaki z Wiktorii wyznaczają duże rewiry i dla nich samych, to akwa będzie za małe.
Piciu_poznań Opublikowano 23 Marca 2015 Autor #6 Opublikowano 23 Marca 2015 Z moich merytorycznych przygotowań wynika, że nie ma żadnego konfliktu wynikającego z takiej mieszanki a ortodoksyjny to był KKK i nic dobrego z tego nie wynikło
eljot Opublikowano 23 Marca 2015 #7 Opublikowano 23 Marca 2015 To nie dział o obsadach, proszę skończyć OT
Piciu_poznań Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Autor #9 Opublikowano 13 Kwietnia 2015 dołączam wreszcie pierwszą fotkę
kado Opublikowano 13 Kwietnia 2015 #10 Opublikowano 13 Kwietnia 2015 za dużo piachu , nie będziesz miał tam przy dnie cyrkulacji , kamienie, czy skałki, najlepiej wyglądają jak są w miarę podobne , np. same otoczaki , czy jakieś płytki piaskowca itp.... co do obsady to się nie wypowiadam
Rekomendowane odpowiedzi