Kadango Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Autor #31 Opublikowano 29 Kwietnia 2015 dziękuje pięknie za pomoc. Teraz nasuwa się pytanie co z nimi zrobić - zostawić czy się pozbyć i kupić ładne ?
MALAWI MBUNA WORLD Opublikowano 29 Kwietnia 2015 #32 Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Pogadaj ze sprzedawcą, który Cię tak "uszczęśliwił".
Kadango Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Autor #33 Opublikowano 29 Kwietnia 2015 krótka rozmowa- to są maingano, widział pan co brał...
MALAWI MBUNA WORLD Opublikowano 29 Kwietnia 2015 #34 Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Ciekawe - któż to taki ...?
harisimi Opublikowano 29 Kwietnia 2015 #35 Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Kolega trzymał kratowniki bo nie jest purystą a było mu ich szkoda a że nie rozmnażał ryb to żyły u niego aż do końca. Jednak u ciebie to jest większy problem ty nie masz normalnych ryb. W tej sytuacji ja na pewno pozbył bym się ryb słabej jakości i kupił dobrej. 1
Kadango Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Autor #36 Opublikowano 29 Kwietnia 2015 dziękuję jeszcze raz za pomoc
kado Opublikowano 29 Kwietnia 2015 #37 Opublikowano 29 Kwietnia 2015 w sumie są ładne i być może będą ładniej wyglądały, niż czystej krwi , ale przecież duża część Aulonocar to kundle typu Fire itd. i jakoś nikt się tym nie przejmuje i sobie chwali, więc być może hodując wsobnie utrwalisz tę cechę nie wiem dlaczego Aulonom i ostatnio Sciaenochromis takie krzyżówki uchodzą płazem, i są nawet pożadane, a jeśli tylko coś z mbuną, to od razu kundle
harisimi Opublikowano 29 Kwietnia 2015 #38 Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Przez kogo pożądane przez tego pożądane . Osobiście w równym stopniu odrzucam kundelki mbuna jak i te stworzone rozmyślnie w hodowlach z grupy non - mbuna ( a moze z obu grup ). Skłamałbym jednak, że te drugie są brzydkie .
kado Opublikowano 29 Kwietnia 2015 #39 Opublikowano 29 Kwietnia 2015 ale zauważ , że praktycznie z grupy mbuna nie ma w handlu oficjalnie krzyżówek , w przeciwieństwie do no mbuny ..... ja to rozumiem , bo przeważnie no mbuma ma paskudne samice i stąd ten ciąg żeby było kolorowo .... poza tym bastardy no mbuny są dużo łagodniejsze z racji swojego ospałego charakteru w porównaniu z mbuną
harisimi Opublikowano 29 Kwietnia 2015 #40 Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Co do tego nie ma takiej pewności. Oczywiście hodowcy nie chwalą się tym na czym zarabiają pieniądze ale pojawiają się doniesienia o maczaniu płetw w przypadku czerwonych aulonocara przez Red Redy. Inna sprawa jest że saulosi coral to prawie na pewno sztuczny twór, podobnie jak sztuczny johannii red czy ostatnio widziany przeze mnie autentycznie czerwony Red Red ( chyba miał nazwę super red ). No ale to już nawet nie lekkie OT wiec chyba trzeba zakończyć brudzenie w temacie kolegi
Rekomendowane odpowiedzi