Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam zakładam akwarium Malawi i czy taka obsada jest dobra na początek ?

1:4 saulosi

1:5 p. Yellow

1:5 p. Rdzawy

Jak się zamawia ryby w pewnym sklepie internetowym to jak pakują te rybki ? Bo nie wiem czy zamówić czy nie :) pozdrawiam .

Opublikowano

Moim zdaniem będzie za żółto .Do wysyłki ryby pakowane są w worki z tlenem i dodatkowo umieszczane są w styropianowym pojemniku. Wysyłane są za pośrednictwe PKS, PKP lub w przypadku FISH MAGIC kurierem.

Wysłane przy użyciu Tapatalka.

Opublikowano

No możesz zrobić jednogatunkowe, przecież nikt Ci nie zabroni ;) mało osób się chyba na to decyduje ze względu na niedobór barw w takim rozwiązaniu, ale jakbyś spróbował z gatunkiem dymorficznym, jak właśnie Saulosi, czy Hara to czemu nie? Myślę, że w takim zbiorniku spokojnie 3 samce Saulosi dałyby radę do tego do 12 samic i jeśli dwa kolory Ci wystarczą to będzie ok...

Opublikowano

Jednogatunkowe by było fajnie a szczególnie że saulosi jeden gatunek a dwa kolory ;) ale chyba zrobię "mix" to niech ktoś zaproponuje obsadę na początek co mało wymaga bo czytałem że np. Pyszczak rdzawy nie wymaga dużo i przetrzyma letnie upały niech ktoś zaproponuje musi być kolorowo :) !

Opublikowano

To co Ci podali koledzy to bardzo dobra propozycja. Kolorowo i ciekawie, możesz jeszcze zerknąć na moją obsadę, jest podobna tylko Maingano jako niebieski kolor...