andrzej2000 Opublikowano 9 Marca 2015 #1 Opublikowano 9 Marca 2015 Witam zakładam akwarium Malawi i czy taka obsada jest dobra na początek ? 1:4 saulosi 1:5 p. Yellow 1:5 p. Rdzawy Jak się zamawia ryby w pewnym sklepie internetowym to jak pakują te rybki ? Bo nie wiem czy zamówić czy nie pozdrawiam .
Bezprym Opublikowano 9 Marca 2015 #2 Opublikowano 9 Marca 2015 Moim zdaniem będzie za żółto .Do wysyłki ryby pakowane są w worki z tlenem i dodatkowo umieszczane są w styropianowym pojemniku. Wysyłane są za pośrednictwe PKS, PKP lub w przypadku FISH MAGIC kurierem. Wysłane przy użyciu Tapatalka.
andrzej2000 Opublikowano 9 Marca 2015 Autor #3 Opublikowano 9 Marca 2015 To co zmienić w obsadzie poleciłby ktoś ?
Mortis Opublikowano 9 Marca 2015 #5 Opublikowano 9 Marca 2015 C. Hara fajny kontrast będzie do Rdzawego.
andrzej2000 Opublikowano 9 Marca 2015 Autor #6 Opublikowano 9 Marca 2015 A jakby zrobić jedno gatunkowe akwarium ??
MatiK Opublikowano 9 Marca 2015 #7 Opublikowano 9 Marca 2015 No możesz zrobić jednogatunkowe, przecież nikt Ci nie zabroni mało osób się chyba na to decyduje ze względu na niedobór barw w takim rozwiązaniu, ale jakbyś spróbował z gatunkiem dymorficznym, jak właśnie Saulosi, czy Hara to czemu nie? Myślę, że w takim zbiorniku spokojnie 3 samce Saulosi dałyby radę do tego do 12 samic i jeśli dwa kolory Ci wystarczą to będzie ok...
andrzej2000 Opublikowano 9 Marca 2015 Autor #8 Opublikowano 9 Marca 2015 Jednogatunkowe by było fajnie a szczególnie że saulosi jeden gatunek a dwa kolory ale chyba zrobię "mix" to niech ktoś zaproponuje obsadę na początek co mało wymaga bo czytałem że np. Pyszczak rdzawy nie wymaga dużo i przetrzyma letnie upały niech ktoś zaproponuje musi być kolorowo !
MatiK Opublikowano 9 Marca 2015 #9 Opublikowano 9 Marca 2015 To co Ci podali koledzy to bardzo dobra propozycja. Kolorowo i ciekawie, możesz jeszcze zerknąć na moją obsadę, jest podobna tylko Maingano jako niebieski kolor...
andrzej2000 Opublikowano 9 Marca 2015 Autor #10 Opublikowano 9 Marca 2015 Okej jeszcze poczytam obsadach jakie mają użytkownicy forum za wszystkie odpowiedzi serdeczne dzięki !
Rekomendowane odpowiedzi